Geleneksel Ege mutfağının yanı sıra modern dokunuşlarının harmanlanmasıyla oluşan makara çorbası, Muğla Büyükşehir Belediyesinin “Yöresel Tatlar” kategorisine adını yazdıran bir lezzettir. İtalyan lezzetin imzası makarna ile yörük kültürünün vazgeçilmezi çorbanın buluşması şaşırtan bir kombinasyon oluşturuyor. Yapımında genellikle basit malzemelerin bulunduğu makarna çorbasına daha detaylı bakacak olursak işte makarna çorbasının tarifi…

BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANELERİ’NDE OKUMA VE ÇALIŞMA ALANLARINA YOĞUN İLGİ BÜYÜKŞEHİR KÜTÜPHANELERİ’NDE OKUMA VE ÇALIŞMA ALANLARINA YOĞUN İLGİ

Makarna çorbası için gerekli malzemeler:

1 su bardağı makarna

1 adet soğan

1 diş sarımsak

1 adet havuç

1 adet patates

1 litre tavuk suyu veya sebze suyu (tercihe bağlı)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber veya kekik (tercihe bağlı)

Taze fesleğen veya maydanoz (süslemek için tercihe bağlı)

Makarna çorbasının yapılışı:

Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtılır. Ardından doğranmış soğan ve sarımsak eklenir ve yumuşayana kadar kavrulur. Havuç ve patates eklenir ve birkaç dakika daha sotelenir. Tercihe bağlı tavuk suyu veya sebze suyu tencereye dökülür ve kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra makarnalar eklenir ve makarnalar yumuşayana kadar pişirilir. Son olarak tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırılır.

(Fotoğraf Nefis Yemek Tarifleri sayfasından alınmıştır.)

Kaynak: HABER MERKEZİ