itiraz kabul edilmedi

itiraz kabul edilmedi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen operasyonun ardından tutuklanan Demokrat Parti’li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un avukatlarının tutuklama kararına...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen operasyonun ardından tutuklanan Demokrat Parti’li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un avukatlarının tutuklama kararına yaptıkları itiraz kabul edilmedi.

Bodrum'da polisin düzenlediği operasyon çerçevesinde 1 Haziran tarihinde suç işlemek amacıyla kurulan örgütün liderliğini yapmak suçlamasıyla beraberindeki 8 kişi ile birlikte tutuklanarak Muğla’da cezaevi'ne konulan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon avukatlarının itirazına rağmen cezaevinden kurtulamadı. 1 Haziran tarihinde tutuklanarak Muğla’ya getirilen ve Düğerek E Tipi Kapalı cezaevine konulan belediye başkanının avukatları 5 Haziran tarihinde belediye başkanının tutukluluğuna itiraz etti.

Muğla Barosu'ndan Mehmet Türkoğlu, İhsan Kaya, Gülcan Vatandaş ile İstanbul Barosu'ndan Selçuk Soybay isimli avukatların itirazını inceleyen mahkeme yapılan itirazı ret ederek Kocadon’un tutukluluk haline devam edilmesine karar verdi.

Mahkemenin bu kararı ile iligli olarak kısa bir açıklama yapan Kocadon’un avukatlarından İhsan Kaya, “Geçtiğimiz hafta içinde Mehmet Kocadon’un tutuklanmasına itirazımız oldu.  Başvurumuz ret edildi. Konuyla ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü hukuki süreç devam ediyor ve bizde bu süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

Sosyal paylaşım sitesinde bir araya geldiler

Bu arada Bodrum'da bulunan sivil toplum örgütleri, tutukluluğu devam eden Belediye Başkanı Kocadon'a destek vermek için çeşitli çalışmalar başlattı. Bu çerçevede arabalara broşürler dağıtılırken, sokak ve caddelere afişler asıldı ve billboardlar da kiralanarak destek mesajları yerleştirildi. Sosyal paylaşım sitesi olan ‘Facebook’ta açılan 'Bodrum başkanını istiyor' kampanyasında üye sayısı ise 15 bini buldu. Sivil toplum örgütleri tarafından sosyal paylaşım sitesinde kampanyaya destek verenler belediye Başkanı Kocadon’un tutuklanmasına yazdıkları ile tepki gösterdiler. Bu arada Bodrum’da Kocadon’un tutuklanması ile yapılması planlanan tepki gösterisi ise ileri bir tarihe ertelendi.

Sosyal paylaşım sitesinde yapılan açıklamada “Grubumuzun saygı değer takipçileri. Başkanımız ve diğer çalışma arkadaşları ile ilgili bu hassas süreci büyük bir itidalle sürdürmeye çalışıyoruz. 11 Haziran Pazartesi saat 18:00 deki basın duyurusu için yapacağımız buluşmayı ileriki bir tarihe erteleme kararı aldık. Etkinlik kararımız görülmekte olan yargılama surecini etkilemeye yönelik bir girişim olarak değerlendirilebilir ve durum başkanımızın vermiş olduğu hakli hukuk mücadelesini olumsuz yönde etkileyebilir” ifadelerine yer verildi.

Örgüt lideri olmakla suçlanıyor

Tutuklanan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Belediye meclis üyesi ve başkan yardımcısı Mehmet Özsert ile Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı hakkında suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, liderlik yapmak, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet suçlamaları yer aldı. Diğer 6 zanlı ise Bodrum'da bulunan bazı cafe ve restoranlara ait imar planına aykırı olarak tadilat izni verilmesi, beldede bazı işyerlerine usulsüz ruhsat verilmesi, bağış adı altında bazı firmalardan nakit yada çek alınması, tadilat ve işyeri ruhsatların verilmesinde rüşvet aldıkları, bazı ihalelere fesat karıştırdıkları suçlamaları yer aldı.

Bu haber toplam 613 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.