Japon heyetinden valiye ziyaret

Japon heyetinden valiye ziyaret
Japon Eğitim Filosu Komutanlığı'na bağlı 3 savaş gemisi Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na geldi. Japonya'dan 22 Mayıs'ta eğitim amaçlı yola çıkan...

Japon Eğitim Filosu Komutanlığı'na bağlı 3 savaş gemisi Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na geldi. Japonya'dan 22 Mayıs'ta eğitim amaçlı yola çıkan Japon Eğitim Filosu Komutanlığı'na bağlı JS Kashima, JS Shimayuki ve JS Matsuyuki gemilerinin komutanı Hidetoshi Fuchinoue ile Japon Büyükelçisi Kiyoski Arakı, Japonya Başkonsolosu, Katsuyoshi Hayshı Japonya Savunma Ataşesi Albay Taizo Fujıta Muğla Valisi Fatih Şahin'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Şahin, Muğla'ya gelen Japon turist artmasını beklediklerini kaydetti. Şahin, konuşmasında Muğla’ya gelen Japon turistlerin de bölgeden memnun ayrılmaları için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Japonya Türk milletinin kendisine yakından hissettiği bir toplum. O anlamda Türkiye’ye ve Muğla’ya gelen turist sayısında artış bekliyoruz. Bu yönde çalışmalarımıza başladık ve olumlu sonuçlar alıyoruz” dedi.

Japonya’dan yola çıkan Eğitim Filosunun geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Marmaris’e geldiğini kaydeden Japonya Başkonsolosu Katsuyoshi Hayshı, “Eğitim Filosunda yaklaşık 900 asker bulunuyor. 5 gün boyunca Marmaris’te kalacaklar. Filomuzun gelişinden itibaren bize gösterilen yakın ilgiden memnunuz. 5 gün burada tatil yapacak olan gemi mürettebatı bölgeyi tanıma imkanı yakalayacak. Türkiye’te gelen Japon turist sayısının az olduğunun bizde farkındayız. İlişkilerimizi hızlı bir şekilde geliştirmek istiyoruz. Bu sayede Türkiye’ye gelen Japon vatandaşı sayısında bir artış yakalanabilir” dedi.

Komutan Marmaris’e hayran kaldı

Japon Eğitim Filosu Komutanı Hidetoshi Fuchinoue ise yaklaşık 5 ay deniz üstünde kalacaklarını belirterek eğitim kapsamında birçok deniz üssünü ziyaret ettiklerini belirtti. Eğitim Filosu’nun Marmaris’ten önce Sudii Arabistan’ın Cidde Limanında demirlediğini anlatan Fuchinoue, “Marmaris’e gelmek için Süveyş kanalını geçtikten sonra yeşil bir toprak parçası ile karşılaştık. Daha sonra yeşil kara parçası eşliğinde Marmaris’e ulaştık. Deniz üzerinden gördüğüm Marmaris çok güzeldi. Marmaris’in bu güzelliğine hayran kaldım. Japonya’ya döndüğümde Marmaris’in bu güzelliğini herkese anlatacağım” dedi.

Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi de Muğla'da yaklaşık 20 Japon vatandaşının ikamet ettiğini belirterek, onlara karşı gösterilen ilgiden dolayı Vali Şahin'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Şahin Japonya heyetine Muğla’yı tanıtan çeşitli hediyeler verdi.

Bu haber toplam 495 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.