Kadınlar, Aslı Baş İçin Mücadeleye Devam Edecek

Kadınlar, Aslı Baş İçin Mücadeleye Devam Edecek
Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Mahallesi'nde, 6 yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp yaşamını yitiren, 2003 yılı 'Miss...

Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Mahallesi'nde, 6 yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp yaşamını yitiren, 2003 yılı 'Miss Model Of The World' (Mankenler Kraliçesi) yarışması birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili olarak Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya devam edildi. Ahmet Bayer ve iki oğlunun ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması öncesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, adliye önünde açıklama yapıp, sanıklara en ağır cezanın verilmesini istedi. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“Aslı Baş, 2010 yılında Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Ahmet Bayer'e ait villadan düşerek hayatını kaybetti. Yıllardır devam eden davada birçok kez raporlarla olayın bir cinayet olduğu ortaya koyulmuş olsa da, Türkiye'nin sayılı zenginlerinden biri olan Ahmet Bayer ve ailesinin yargılandığı davada gerçeklerin üstü örtülmeye çalışılıyor. Biz, Aslı Baş için adalet sağlanana dek bu davanın takipçisi olduğumuzu ifade etmek üzere buradayız. Geçtiğimiz Kasım ayında 28 kadın öldürüldü, 18 kadına cinsel şiddet uygulandı. Kendi hayatlarına dair karar vermek isteyen kadınlar işkencelere maruz kalıyor, ölümle burun buruna geliyorlar hatta öldürülüyor. Kadınlar işyerlerinde, evlerinde, kamu alanlarında, okullarında, toplu taşıma araçlarında cinsel şiddete maruz kalıyorlar. Kadınların yüzde 75'i en yakınları tarafından, türlü bahanelerle öldürülüyor.  Kadınların yüzde 35'i kendi hayatına dair karar vermek istediği için, yüzde 8'i boşanmak ve ilişkisini sonlandırmak istediği için, yüzde 4'ü tecavüze direndiği için öldürülüyor. Bizler yaşam hakkımız özgürlüğümüz ve laiklik için direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz. Hükümetin IŞİD zihniyetine göre hareket etmesi, «adam gibi ölmüş» gibi kadın düşmanı söylemlerden geri durmaması kadınların türlü işkencelere maruz kalmasına sebep oluyor. Cumhurbaşkanına hakaret etti öldürdüm, tahrik etti öldürdüm gibi sebepler ortaya sunularak takım elbiseleriyle tasarlanmış yalanlarla failler indirim almak istiyorlar. Yıllardır sürdürdüğümüz mücadelenin sonucu olarak, takip ettiğimiz kadın cinayeti ve kadına şiddet davalarında indirimlerin uygulanmamasını sağladık, caydırıcılığı fiilen kazandık. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak tüm kadınlar haklarını kazanana kadar mücadelemize devam edeceğiz” denildi.

Bu haber toplam 690 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.