Kadro bekleyen taşerona müjde: 86 maddelik torba yasa gündemde!

Kadro bekleyen taşerona müjde: 86 maddelik torba yasa gündemde!
Meclis çalışmalarının sıcaklığı devam ederken taşeron işçilerin kadro talebi de gündemdeki yerini koruyor. Düzenlemenin detayları haberimizde...

Takvim Gazetesi'nin haberine göre, 2024 yılında gündemdeki en önemli konular arasında, kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, Bağkur düzenlemesi gibi çalışmalar ön plana çıkıyor. Bu kapsamdaki gelişmeleri yakından takip edenler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emeklilik konusundaki açıklamalarını dikkatle bekliyor. Ancak, diğer maddelerle ilgili de Bakan Işıkhan'dan açıklama gelmesi bekleniyor.

TORBA YASA DÜZENLEMESİ NE ZAMAN GÖRÜŞÜLECEK?

Torba yasa düzenlemesiyle ilgili AK Parti tarafından çalışma yapıldığı bilgisi çeşitli vesilelerle kamuoyuyla paylaşıldı. Ancak düzenlemenin taslak metninin ne zaman hazırlanacağı ve görüşülmek üzere Meclis Başkanlığı'na ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Taşerona kadro ile birlikte merak edilen bir diğer konu olan 3600 ek göstergeyle ilgili Bakan Işıkhan'dan beklenen açıklama gelmişti. Bakan ışıkhan 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağladıklarını hatırlatan Işıkhan, "Bununla beraber, birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Bakan Işıkhan, bu yılın başında kamuda sözleşmeli olarak görev yapan 460 bin personeli de kadroya geçirdiklerini kaydetti.

TORBA YASA 2024 SON DURUM

86 maddelik torba yasanın 55 maddesi Meclis aşamasını atlamış ve yürürlüğe girmişti. Kalan maddelerin ne zaman gündeme geleceği merak konusu.

Bakan Vedat Işıkhan'ın açıklamaları ile takip edilen düzenlemede beklenenler araştırılıyor.

Bağkur 7200, ev hanımlarına prim desteği, erken emeklilik, 3600 ek gösterge son durum ile birlikte araştırılan torba yasa içeriğinde kademeli emeklilik var mı araştırılıyordu. Beklenen soru yanıtlandı:

Bakan Işıkhan, "Gündemimizde staj sigortalılar ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:TAKVİM

Bu haber toplam 2917 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum