KAMU-SEN’den 4+4’e tepki sürüyor

KAMU-SEN’den 4+4’e tepki sürüyor
Hükümetin memura verdiği yüzde 4’lük zamma tepki gösteren KAMU-SEN Muğla Şubesi, düzenledikleri basın açılamaları ile tepkilerini dile getirmeye devam...

Hükümetin memura verdiği yüzde 4’lük zamma tepki gösteren KAMU-SEN Muğla Şubesi, düzenledikleri basın açılamaları ile tepkilerini dile getirmeye devam ediyorlar. Sendika üyeleri Şube binası önünde bir araya gelirken, burada ellerindeki dövizler ile slogan attılar.

KAMU-SEN Muğla Şube Başkanı Hasan Gezgin, şube binası önünde yaptığı basın açıklamasında, 2010 yılında önlerinde bir tehlike olduğunu ve bu tehlikeyi hükümete anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Gezgin açıklamasında şu sözlere yer verdi; “ Yaklaşık 2 yıl önce başlayan göz boyama süreci ve bazı memur sendikalarının bilinçli ya da bilinçsizce ama “Nikâhlarındakinden daha büyük bir iştahla” destek verdikleri toplu sözleşme çadır tiyatrosu büyük bir fiyaskoyla sona erdi. 1 Milyon 800 bin emekli, 2 milyon 400 bin memur ve yüz binlerce dul ve yetimin umutları suya düştü. Bugün memurlarımız, emeklilerimiz, dul ve yetimlerimiz için kara bir gün. 2010 yılında anayasa değişikliği yapılırken, önümüzdeki tehlikeyi anlatmaya çalıştık. Grev hakkımızı yok sayan, toplu sözleşme hakkımızı mali ve sosyal haklarla sınırlamayı amaçlayan bir değişikliğin kamu görevlileri ve emeklilerimizin geleceğini karartmak isteyenlerin oyunu olduğunu anlattık. Siyasi kaygılarını, memurlarımızın ve emeklilerimizin haklarının ve insanca yaşama isteklerinin önünde tutan bu kimseler, bugün yaşadığımız açmazın baş sorumlusudurlar. Öyle ki, bu sözde sendikanın seçerek Hakem Kurulu’na gönderdiği öğretim görevlisi, memurların ölüm fermanı olan %4+4’ü onaylayarak, “Yetmez ama evet’çilerin” yerine masada tarafını belli etmişti”

Bu haber toplam 624 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.