Kapıkargın Suya Kavuştu

Kapıkargın Suya Kavuştu
Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır içme suyu sıkıntısı çeken Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi’nde yaptığı...

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır içme suyu sıkıntısı çeken Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi’nde yaptığı yeni içme suyu çalışması ile bölgenin su sorununu çözdü.

Yetki ve sorumluluğundaki bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi içme suyu sorunu yaşayan mahallelerin su sıkıntılarına çözüm üretmeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında uzun yıllardır su sıkıntısı çeken Dalaman ilçesinin Kapıkargın Mahallesi’nin sorunu, MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni içme suyu hattı sayesinde çözüldü.

BÖLGEYE KESİNTİSİZ SU VERİLİYOR

Muğla’nın Büyükşehir statüsüne geçmesinden bu yana 32 susuz Mahalle ve yerleşim birimini suya kavuşturan Muğla Büyükşehir Belediyesi son olarak suyu çok az olan ve bölge halkına yetmeyen Kapıkargın Mahallesinin su sıkıntısını çözdü. Yaklaşık bin 400 kişinin yaşadığı Kapıkargın Mahallesi sakinleri uzun yıllardır su sıkıntısı çekiyordu. Köy hizmetleri döneminde hazırlanan “sondaj kuyusundan içme suyu projesi” kapsamında, su ihtiyacını karşılamaya başlayan mahalle sakinleri, kuyunun kısa sürede kuruması nedeniyle yine su sıkıntısı yaşamaya başladı. Bunun üzerine bölgede gerekli incelemeleri yapan MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, bölgeyi besleyecek olan yeni içme suyu kaynağından 7 bin metre uzunluğunda hat yaparak bölgeye kesintisiz olarak su vermeye başlandı.

BÖLGE HALKI ÇALIŞAMALARDAN ÇOK MEMNUN

Çalışmalar hakkında konuşan Kapıkargın Mahalle Muhtarı Sedat Orhan, mahalle sakinlerinin çalışmalardan dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Orhan, “Yapılan çalışma ile birlikte kesintisiz ve sorunsuz olarak su ihtiyacımızı karşılamaktayız. Şahsım ve mahalle sakinleri yapılan içme suyu hat çalışmasından çok memnun. Bu nedenle emeği geçen başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 1842 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.