Karacasöğüt'te yat limanı projesinde yeni gelişme: Bilirkişi “uygun” görüşü verdi

Karacasöğüt'te yat limanı projesinde yeni gelişme: Bilirkişi “uygun” görüşü verdi
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Marmaris ilçesi Karacasöğüt Koyu, Kaleönü mevkisinde Global Marin Sportif Denizcilik Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılmak istenen “Yat Yanaşma İskelesi ve Turizm Konaklama Tesisi” projesine verilen “ÇED gerekli değildir” kararına karşı Marmaris Kent Konseyi’nce açılan davanın bilirkişi keşfi görüşü belli oldu. Bilirkişi heyetinin dava dosyasına sundukları raporda “ÇED Gerekli Değildir” kararının uygun olduğu yönünde oy birliği ile görüş bildirdiği öğrenildi.

Marmaris’in Karacasöğüt Koyu, Kaleönü mevkisinde Global Marin Sportif Denizcilik Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılmak istenen “Yat Yanaşma İskelesi ve Turizm Konaklama Tesisi” projesine “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti. Marmaris Kent Konseyi’nce projeye karşı açılan davanın bilirkişi keşfi 23 Şubat’ta yapılmıştı.

Keşif, Muğla 2. İdare Mahkemesi Başkanı, 9 kişilik bilirkişi heyeti, davacı ve davalı taraf vekilleri, Karacasöğüt yaşayanları ile davacı yurttaşların katılımıyla ile gerçekleşmişti. Keşifle eş zamanlı olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davanın keşfi de gerçekleşmişti.

BİLİRKİŞİ “UYGUN” GÖRÜŞÜ VERDİ

Marmaris Kent Konseyi’nce açılan davanın bilirkişi keşfi görüşü belli oldu. Bilirkişi heyeti dava dosyasına sundukları raporda “ÇED Gerekli Değildir” kararının uygun olduğu yönünde oy birliği ile görüş bildirdiği açıklandı.

“YENİ BİR BİLİRKİŞİ HEYETİ OLUŞTURULMASINI TALEP EDECEĞİZ”

Marmaris Kent Konseyi’nce yapılan açıklamada, proje alanının 1. derece arkeolojik sit alanı içerisinde kaldığı ifade edildi. Marmaris Kent Konseyi’nce yapılan açıklama şu şekilde:

“Olumlu görüş verilen Global Marin projesinin denizel bölümünün tamamı 1. Derece arkeolojik sit alanı içerisindedir. Proje alanının orman, doğal sit, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde yer alması da bilirkişi heyetinin olumlu görüş vermesini engelleyememiştir. Kaldı ki Danıştay 4. Dairesi’nin MUÇEV Marina için verilen ÇED olumlu kararını projenin sadece bir bölümü 1. derece arkeolojik sit alanında kaldığı için iptal ettiğini vurgulamak gerekir. Danıştay’ın iptal kararına karşın bilirkişi heyetinin olumlu kanaat bildirdiği projenin tamamının Danıştay kararına konu 1. derece arkeolojik sit alanı içerisinde yer aldığını görmezden gelmelerini esefle karşılıyoruz. Bu nedenle bilirkişi raporuna itiraz ederek yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasını Mahkemeden talep edeceğiz. Öyle görünüyor ki hem akademik çevrelerde hem de hukuk dünyasında bu bilirkişi raporu tartışılmaya, bilimsel tarafsızlıktan uzak raporlar arasında anılmaya devam edecektir.”

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.