Karanlık köyünde karanlık skandal

Karanlık köyünde karanlık skandal
Muğla’nın Bodrum ilçesinde Karanlık Köyünde Tamer Kaleli(22) feldspat madeninde kepçe kullanırken 10 ton kaya ve toprağın altında kalarak yaşamını...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Karanlık Köyünde Tamer Kaleli(22) feldspat madeninde kepçe kullanırken 10 ton kaya ve toprağın altında kalarak yaşamını yitirmişti. Tamer Kaleli’nin kepçe kullanmak için ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı. Tamer Kaleli Muğla’nın Yerkesik beldesinde toprağa verilirken ailesi oğullarına ehliyetsiz kepçe kullandıran firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Askerden yeni gelmişti

Askerden yaklaşık 5 ay önce gelen Tamer Kaleli Muğla’nın Bodrum ilçesinde feldspat ocağında iş buldu. Evlenmek için para biriktiren Tamer Kaleli 5 gün önce maden ocağında kepçe kullanırken yaklaşık 10 ton ağırlığında dağdan kopan kaya ve toprağın altında kaldı. Tamer Kaleli’nin cesedi iki gün sonra yapılan çalışmaların ardından tonlarca kaya ve toprağın altından çıkartıldı. Kalelinin cesedi otopsi için Muğla Sıtkı Koçman Araştırma ve Uygulama Hastanesini morguna kaldırıldı. Otopsinin ardından Muğla’nın Yerkesik beldesinde toprağa verildi.

Kepçe ehliyeti yokmuş

Kepçe kullanırken tonlarca kaya ve toprağın altında kalarak yaşamını yitiren Tamer Kaleli’nin dozer ve kepçe ehliyetinin olmadığı ortaya çıktı. Olayın yaşandığı gün kepçe operatörünün izinliği olduğu ve kepçeyi Tamer Kaleli’nin kullanmasını istenmiş. Tamer Kaleli’nin hayatının dram yüklüğü olduğu ortaya çıktı. Tamer Kaleli 6 yaşındayken annesi tarafından terk edilmiş. Tamer Kaleli ve kardeşini yıllarca babası Ali İhsan Kaleli bakmış ve büyütmüş.

Baba davacı oldu

Tamer Kaleli’nin babası Ali İhsan Kaleli oğlunun ehliyeti olmamasına rağmen kepçe kullandıran firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ali İhsan Kaleli “ oğlum askerden geleli henüz 5 ay olmuştu. Bodrum’da bir maden firmasında çalışmaya başladı. Oğlumun kepçe kullanması için ehliyeti yoktu. Kepçe operatörü o gün izinliymiş ve kepçeyi oğlumun kullanmasını istemişler. Firma sahibi ve firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum” dedi. Bu arada olayla ilgili jandarma ekipleri, maden ocağının işletmecisi K.M. ile 5 çalışanın ifadesini aldıktan sonra serbest bırakmıştı.

Bu haber toplam 561 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.