Karaöz, ‘Suriye’nin düşmanları bizimde düşmanlarımızdır’

Karaöz, ‘Suriye’nin düşmanları bizimde düşmanlarımızdır’
Doğru Yol Partisi (DYP) Muğla İl Başkanı Cahit Karaöz, Suriye’nin yalnız olmadığını ve Suriye’nin düşmanlarının kendilerinin düşmanı olduğunu...

Doğru Yol Partisi (DYP) Muğla İl Başkanı Cahit Karaöz, Suriye’nin yalnız olmadığını ve Suriye’nin düşmanlarının kendilerinin düşmanı olduğunu açıkladı. AK Parti hükümetinin dış politikası kafalarda soru işareti bıraktığını söyleyen Karaöz, “ Türk Milleti dahil, İran, Irak ve Rusya bu kardeş ülke Suriye’nin yanındadırlar” dedi.

Suriye’nin Türk savaş uçağını vurmasının ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yaptığı açıklamasında Suriye’yi tehdit olarak gördüklerini açıklaması ile DYP Muğla İl Başkanlığı bir açıklama yaptı.

DYP Muğla İl Başkanı Cahit Karaöz il binasında yaptığı basın açıklamasında Suriye’nin yanında olduklarını söyledi. Karaöz açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Genel anlamda ve son Suriye olayında AK Parti hükümetinin izlediği dış politikalar ve diplomasi trafiği kafalarda derin soru işaretleri bırakmıştır. Aslına bakarsanız AK Parti hükümeti iş başına geldiği 2002 yılından bu yana komşularla sıfır sorun diyerek gelmişti. Ancak bugün bakıldığında Türkiye’nin bölgesinde sorunlu olmadığı birtek komşu ülke dahi kalmadı diyebiliriz. Elbetteki bu konularla ilgili olarak her vatandaşın söz hakkı olduğu gibi siyasi parti mensupları olarak temsil ettiğimiz DYP misyonunun da söyleyeceği sözler vardır. Çok değil 2001 yılında Atlantik ötesinden gelerek Irakta bir milyon Müslüman kardeşimizi katleden Amerika’nın, askerimizin başına çuval geçirerek Kuzey Irakta kukla bir kürt devleti kurmasına ses çıkartmayan, ABD ordusuna iyi bir müttefikimizdir diyen AK Parti hükümetinin, 2011 yılında yine Amerika’nın Ortadoğu’ya barış getiriyoruz diye başlattığı Arap baharı projesinin bir devamımıdır, Suriye olaylarında üstlendiği görevler diye soruyoruz AK Parti’ye. Eğer böyle ise Mısır’da, Libya’da yaşananlar ortada. Fazla ayrıntıya girmeden buradan ilan ediyoruz. Doğru Yol Partisine gönül vermiş bütün hemşerilerimiz adına söylüyorum; Suriye’nin düşmanları bizimde düşmanımızdır. Ancak Suriye yalnız değildir. Türk Milleti dahil, komşularımız İran, Irak ve Rusya bu kardeş ülkenin, Suriye’nin yanındadırlar. Suriyenin stratejik önemini bilmektedirler”

Bu haber toplam 632 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.