Katliam Devam Ediyor

Katliam Devam Ediyor
MUSTAFA İNCİ- Muğla’nın Milas ilçesine bağlı güvercinlik Mahallesinde bulunan koyda otel inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. 8 yıl önce yanan 150...

MUSTAFA İNCİ- Muğla’nın Milas ilçesine bağlı güvercinlik Mahallesinde bulunan koyda otel inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. 8 yıl önce yanan 150 hektarlık alanda 4 dev otel hızla yükselmeye devam ediyor. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ konuyu T.B.M.M’sine taşıdı. Muğla Mimarlar Odası Başkanı Osman Köseoğlu “ Birinci bölümde hukuk ihlali yapıldı ama ikinci bloklarda bir hukuka uydurma söz konusu. İlk binalar 5 kat üzerinden yapıldı. Oranın imarı üç kata kadardı” dedi.

8 Yıl Önce Yandı

Muğla’nın Milas İlçesi Güvercinlik Mahallesinde Pina Yarımadasında 8 yıl önce orman yangını çıktı. Çıkan yangında 150 hektarlık alan kül oldu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman Bakanlığı yanan alının imara açılmayacığını yeniden ağaçlandırılacağını açıklamıştı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Pina Yarımadasıyla ilgili yaptığı açıklamada  “Ne Güvercinlik'te ne de ülkemizin herhangi bir yerinde çıkan orman yangınlarında zarar gören alanlar başka bir maksatla kullanılmamış, aksine aynı yıl içerisindeki ağaçlandırma sezonunda yeniden ağaçlandırılmış ve yanan yerler yeniden orman olarak düzenlenmiştir”denmişti. Orman Bakanlığından bu açıklama yapılırken Pina Yarımadasında 4 otel inşaatı birden başladı.

Bodrum'un girişinde, bin 298 yataklı ve 556 odalı, Güvercinlik Enternasyonal Otelcilik tarafından devam edilen Titanic Otel inşaatı, koyun en güzel noktasında yükseliyor. Yangın çıkan Pina Yarımadası'ndaki ormanlık alanda Amara Hotel isimli tesisin açılmasından sonra şu an iki otel daha inşa ediliyor. Güvercinlik birinci özel parselde devam eden Güvercinlik Otel ile 208 oda ve 463 yatağa sahip olacak Begonia Tatil Köyü de orman içinde yükseliyor. Ayrıca Antalya merkezli Maksimum Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin ortağı olan Enis Ocaklı'nın Begonia Tatil Köyü dışında bir de Model İnşaat'ın, Ksanta Resort Bodrum projesi bulunuyor. Bu da bittiğinde bölgede dört otel yükselmiş olacak.

Mimarlar Odası Muğla Şube Başkanı Osman Köseoğlu, yapımı devam eden otellerle ilgili kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini söyledi: “Özellikle ikinci bölümüyle ilgili hiçbir yerden bilgi alamıyoruz. Sadece ruhsatını gönderiyorlar. Ruhsat süreçlerinde neler oldu, ÇED raporu var mıdır, yok mudur, bilgi alamıyoruz. Burasının kime ait olduğunu dahi bilmiyoruz. Birinci bölümde hukuk ihlali yapıldı ama ikinci bloklarda bir hukuka uydurma söz konusu. İlk binalar 5 kat üzerinden yapıldı. Oranın imarı üç kata kadardı.” dedi.

Bu haber toplam 715 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.