Katrancı’da “Maden Arama” projesi için ÇED gerekli değildir kararı

Katrancı’da “Maden Arama” projesi için ÇED gerekli değildir kararı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Yatağan İlçesi, Katrancı Mahallesi Mevkii’nde Mikroman Maden Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan “Yarma ve Sondaj Yöntemiyle IV. Grup Maden Arama” projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildi. Saha orman alanı ve güney çevresinde tarım alanları içinde kalıyor. Söz konusu saha incelendiğinde fıstıkçamı ve bozuk fıstıkçamı niteliğinde olduğu görüldü.

Yatağan’ın Katrancı Mahallesi Mevkii’nde Mikroman Maden Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından “Yarma ve Sondaj Yöntemiyle IV. Grup Maden Arama” projesi yapılması planlanıyor.

Proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi.

2222555.png

FELDSPAT CEVHERİ TESPİT EDİLDİ

Söz konusu “IV. Grup Maden Arama Ruhsatı” 1726,70 hektar alandan oluşuyor. Sahada yapılan gözlemsel araştırmalar neticesinde ve MTA Genel Müdürlüğü tarafından bu sahada yapılan jeolojik etüd ve sondaj çalışmaları sonucu ekonomik olarak değerlendirilebilecek Feldspat cevherinin tespit edildi.

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; proje konu sahanın cevherleşme potansiyelinin belirlenmesi amacıyla sondaj ve yarma yöntemi ile maden arama çalışması planlanıyor. 1726,70 hektarlık ruhsat alanı içerisinde belirlenen 1 numaralı ÇED Sahası 24,29 ha (242951,93 m²), 2 numaralı ÇED Sahası 10,49 ha (104988,71 m²) ve 3 numaralı ÇED Sahası 21,90 ha (219039,11 m²) büyüklüğündeki alanlarda yarma ve sondaj yöntemi ile arama faaliyeti planlanıyor.

1 numaralı ÇED Sahası içerisinde 17 noktada, 2 numaralı ÇED Sahası içerisinde 8 noktada ve 3 numaralı ÇED Sahası içerisinde 11 noktada olmak üzere toplam 36 noktada karotlu sondaj çalışması yapılacak. Ayrıca belirlenen ÇED Sahaları içerisinde yarma alanlarında 1 numaralı ÇED Sahasında 13 poligon, 2 numaralı ÇED sahasında 3 poligon ve 3 numaralı ÇED Sahasında 5 poligon olmak üzere toplam 21 poligon olmak üzere yarma yöntemi ile maden arama çalışması yapılacak.

adsadsad.pngORMAN ALANI’NDA YER ALIYOR

Proje konusu ÇED alanına en yakın konut, 1,64 km batısında bulunan Katrancı Mahallesi’ne ait konutlar. Proje alanı kuş uçumu olarak Katrancı Mahallesinin 1,85 km batısında, Yatağan İlçesinin 10 km güneyinde, Muğla İlinin 40 km güneybatısında bulunuyor.

Projeye konu ÇED alanı, Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planının N19 numaralı paftasında yer almakta olup, “Orman Alanı”, “Tarım Arazisi” ve “Önemli Doğa Alanı” olarak planlı. Saha orman alanı ve güney çevresinde tarım alanları içinde kalıyor. Söz konusu saha incelendiğinde fıstıkçamı ve bozuk fıstıkçamı niteliğinde. Söz konusu sahada yarma işlemleri bulunan alanların orman yapısı incelendiğinde bozuk fıstıkçamı ve fıstıkçamı olarak görüldüğü tespit edildi.

Projenin yatırım bedeli; sahaya nakliye durumu ve firma bünyesinde bulunan ekipmanlar dahil proje bedeli 3 milyon 795 bin 500,00 TL olacak.

Bu haber toplam 1486 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum