KAVAKLIDERE’DE KAZI PROTOKOLÜ ANTİK KENTTE İMZALANDI

KAVAKLIDERE’DE KAZI PROTOKOLÜ ANTİK KENTTE İMZALANDI
Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde bulunan Hyllarima Antik Kenti ile Asarcık Kalesindeki arkeolojik kazı çalışmaları, imzalanan protokol kapsamında Kavaklıdere Belediyesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğünce yapılacak.

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi Derebağ Mahallesinde bulunan Hyllarima Antik Kenti ile Asarcık Kalesindeki arkeolojik kazıların, Kavaklıdere Belediyesi, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğünce devam ettirilmesi için protokol imzalandı.

Hyllarima Antik Kenti’nde yapılan imza törenine Kavaklıdere Kaymakam Vekili Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Müze Müdürü Gülnaz Savran katıldı.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Kavaklıdere ilçemiz, ilimizin en küçük ilçesidir. Sahili yoktur. Ancak ilçemiz, Ata mesleği olan bakırcılık, mermercilik, dağ-yayla turizmi, son yıllarda öne çıkan meyvecilik, doğal güzelliği, Menteşe Yerküpe Yağlı Pehlivan Güreşleri gibi birçok özel konumu ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. İlçemizin tanıtımına devam edeceğiz, emeği geçen katkısı olan herkese ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum.”

HABER: GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 899 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.