KAYAKÖY AYAĞA KALKIYOR

KAYAKÖY AYAĞA KALKIYOR
Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan 5 bin yıllık tarihi Kayaköy 49 yıllığına kiralanıyor. Kayaköy’e 300 yataklı otel yapılacak ve ihaleyi kazanan...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan 5 bin yıllık tarihi Kayaköy 49 yıllığına kiralanıyor. Kayaköy’e 300 yataklı otel yapılacak ve ihaleyi kazanan firma tarihi Rum Evlerini de restore edecek. 220 dönümlük araziyi kapsayan projenin 30 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Muğla Valisi Amir Çiçek ve il Kültür Turizm Müdürü dün Kayaköy’de incelemelerde bulundu. Muğla Valisi Amir Çiçek “ Burada inanç ve tarih turizmi bir arada. Denizi, sahili ve güneşi ile tanınan bir ilçe olan Fethiye’de Kayaköy, alternatif turizmi canlandıracak bir potansiyele sahip” dedi.

30 milyona mal alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılı başlarında imzaladığı protokolle Fethiye Kayaköy'de tarihi kalıntıların yer aldığı bölge turizme açıldı. Yeni düzenleme sonrasında Kayaköy'e 300 yatak kapasiteli otel yapılması da kararlaştırıldı. Projeye göre Kayaköy'ün üçte birlik kısmını kapsayacak oteli işleten firma, tarihi köyün kalan kısımlarının da onarımını sağlayacak. Yok olmaya yüz turmuş Rum evleri aslına uygun olarak onarılarak turizme kazandırılacak.  220 dönümlük araziyi kapsayan projenin toplam maliyetinin 30 milyon TL olarak öngörülürken, ihale için 2 firmanın teklif verdiği öğrenildi. Açık arttırma usulü yapılacak olan ihalenin yıl başından sonra yapılması bekleniyor.

Vali’den Kayaköy’de inceleme

Muğla Valisi Amir Çiçek,  turizme kazındırılacak olan 5 bin yıllık tarihi Kayaköy’de incelemelerde bulundu. Kayaköy’ün geçmişinin çok eski tarihlere dayandığını vurgulayan Vali Çiçek: “Burada medeniyet milattan önce kuruldu. Daha sonra da yerleşim yeri olarak kullanıldı. Kayaköy mimari yapısı itibariyle bugüne kadar korunmuş ve hala korunmakta olan bir yer. Amacımız, Kurum ve kuruluşlarımızın müşterek çalışmaları ile çevreyi de koruyarak, buranın özgün yapısının bozulmadan turizme kazandırılmasıdır.” dedi.Kayaköy’ün turizm potansiyelinin yüksek olduğunu dile getiren Vali Çiçek: “Burada inanç ve tarih turizmi bir arada. Denizi, sahili ve güneşi ile tanınan bir ilçe olan Fethiye’de Kayaköy, alternatif turizmi canlandıracak bir potansiyele sahip” dedi.Vali Çiçek projelendirilmiş çalışmalarda önceliğin, ekonomiye en fazla girdi sağlayan projelere verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 609 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.