Kayı: Ruhsatı belediye değil özel idare verdi

Kayı: Ruhsatı belediye değil özel idare verdi
MUSTAFA İNCİ- Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı son günlerde Piri Reis Koleji’nin ruhsatı ve FETÖ operasyonunda tutuklanan damadı...

MUSTAFA İNCİ- Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı son günlerde Piri Reis Koleji’nin ruhsatı ve FETÖ operasyonunda tutuklanan damadı Mustafa A ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kayı “ Piri Reis kolejinin ruhsatının belediye tarafından verildiği ima edilmek isteniyor. O kolejin ruhsatını İl Özel İdaresi vermiştir” dedi. Kayı “ damadım operasyon kapsamında tutuklandı. Suçla olup olmadığını mahkeme karar verecek. Birileri kasıtlı olarak damadım üzerinden beni. Benim üzerimden Osman Gürün’ü yıpratmaya çalışıyor” dedi.

Ruhsatı belediye vermedi

Muğla’da son günlerde gündeme gelen ve bazı yayın organlarında FETÖ’ye ait Piri Reis Kolejinin ruhsatını belediye verdiği iddialarına Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı düzenlediği basın toplantısıyla açıklık getirdi. Kayı “Muğla Belediyesi döneminde Piri Reis özel okulunun yapıldığı yer mücavir alan dışındaydı. Bu okullara ruhsatını veren İl Özel İdaresidir. Nasıl, niye izin verildi ben bilemem. Belediyelerin özel okulların açılışı için bir yetkisi yok. Bu milli eğitim ile alakalı. Maksadım başkasını suçlamak değil. Fakat bu şekilde suçlamalar devletini, milletini, Cumhuriyetini seven bizleri çok üzüyor. O kolejin ruhsatını il özel idaresi vermiştir. Belediyeyle en küçük bir alakası yoktur” dedi. Kayı “ Ben o kolejin bahçesinden bile içeri girmedim. O dönem o kolej açılırken kimler gitti ona bakmak lazım” dedi.

Mahkeme kararına saygı duymak lazım

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonunda Yavuz Kayı’nın damadı Mustafa A tutuklanmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kayı “ Operasyon kapsamında damadım tutuklandı. Ben damadımın aklanıp tekrar aramıza döneceğinden eminim. Ancak bu konularla ilgili suçu varsa suçunu da çekecektir. Mahkeme kararına saygı duymak lazım. Ancak damadım üzerinden beni. Benim üzerimden de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.

Bu haber toplam 3216 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.