Amasya'nın Suluova ilçesine bağlı Salucu köyünde eşiyle birlikte yaşayan ve çiftçilikle geçinen 78 yaşındaki Ahmet Karabela, kendi mezarını kendisi kazdı. Mezarını özenle hazırlayan Karabela, ölümünden sonra morga konulmamasını ve cenazesini muhtarın yıkamasını vasiyet etti.
‘’Mezarımı Kendim Kazdım’’
Yağışlardan etkilenmemesi için mezarının üstünü naylon ve çatı parçalarıyla kapatan 5 çocuk babası Ahmet Karabela, mezarına gelip dua da etti. Karabela, "Kimseye zahmet vermemek için mezarımı kendim kazdım. Allah nasip ederse beni buraya defnetsinler." şeklinde konuştu.
‘’Burası Benim Mekanım’’
150 haneli köyde, herhangi birinin vefat ettiğinde minareden duyurulmasının ardından mezar kazılmasına öncülük etmesiyle tanınan Karabela, "Her adam böyle mezar eşemez. Allah bana güç vermiş. Mezarıma geceleri de gelip yatıyorum. Çünkü burası benim mekanım." dedi.
‘’Köydeki Bütün Mezarların Kazımında Katkısı Vardır’’
Ahmet Dede'nin köyde büyük bir sevgiyle karşılandığını belirten köy muhtarı Yusuf Taşova, "Köydeki bütün mezarların kazılmasında katkısı bulunmuştur. Herkese yardımcı olmuştur, kimseyi kırmamıştır. Allah ona uzun ömür versin." dedi.