Kiev ile Muğla kardeş şehir olma yolunda

Kiev ile Muğla kardeş şehir olma yolunda
Muğla Valisi Fatih Şahin geçmiş günlerde yaptığı yurt dışı gezisinin ardından, Ukrayna’nın başkenti Kiev belediyesi yetkilileri Vali Şahin’i ziyaret...

Muğla Valisi Fatih Şahin geçmiş günlerde yaptığı yurt dışı gezisinin ardından, Ukrayna’nın başkenti Kiev belediyesi yetkilileri Vali Şahin’i ziyaret etti. Görüş alışverişinde bulunan iki il yetkilileri, iki ilin tanıtımı açısından Kültür ve Turizm yönüyle anlaşabileceklerinin altını çizdiler.

Muğla’ya bir dizi ziyaretler için Ukrayna’nın Kiev ilinden gelen üç yetkili Muğla Belediye Başkanı Osman Gürünü ziyaretlerinin ardından Muğla Valisi Fatih Şahin’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarete Kiev Belediye Başkan Yardımcısı ve Turizm Sorumlusu Viaacheslav Myronenko, Oksana Chernoochenko, Anatoli Krapivin, ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer katıldı.

Ziyarette konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin Kiev yetkililerinin gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirtti. Bölgenin dış ülkelerde tanıtılması gerektiğini söyleyen Şahin, “Yurtdışıyla ilişkilerimizi arttırmak istiyoruz. Bundan sonra Kiev’i Muğla’da nasıl tanıtabilir ve Muğla’yı da orada nasıl tanıtabiliriz diye düşünüyoruz. Ukrayna, Rusya, Almanya gibi böyle yerlerde bölgemiz tanınmıyor. En kısa sürede ve düzgün bir şekilde tanıtmamız lazım” dedi.

Muğla ile Kiev’in Kültürel ve Turizm açısından çok iyi anlaşabileceklerini söyleyen Kiev Belediye Başkan Yardımcısı ve Turizm Sorumlusu Viaacheslav Myronenko, Ukrayna’da yapılacak olan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasının kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Myronenko, “2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ülkemizde oynanılacak. Bizim için çok önemli. Futbol büyük bir tanıtım Polonya ve Ukraynada gerçekleşecek olan şampiyonada bizim için önemli olan final. Biz daha avantajlıyız çünkü, bizim 72 bin kişilik yerimiz var.

Bizim takımımız Dinamo Kiev ile Türk takımları ile tekrardan karşılaşacaktır. Kiev, büyük bir sanayi kenti, Kievli biri olarak, sanayi’nin kent dışına çıkması kültürel ve turizm kenti olması beni mutlu ediyor. Muğla’da artık arkadaşlarımız var. Artık bundan da eminim ki kültürel ve turizm yönüyle Muğla ile anlaşacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kiev Belediye Başkan Yardımcısı ve Turizm Sorumlusu Viaacheslav Myronenko, Muğla Valisi Fatih Şahin’e Kiev’i tanıtan bir kitap hediye etti. Muğla Vali’si Fatih Şahin ise fincan ve Muğla Kuşbakışı isimli bir kitap hediye etti. Karşılıklı verilen hediyelerin ardından ziyaret basına kapalı olarak devam etti.

Bu haber toplam 663 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.