KILIÇDAROĞLU: MUĞLA'NIN KOYLARI PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

KILIÇDAROĞLU: MUĞLA'NIN KOYLARI PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR
MUSTAFA İNCİ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Muğla mitingine katıldı. Sağanak yağmur altında binlerce kişinin...

MUSTAFA İNCİ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Muğla mitingine katıldı. Sağanak yağmur altında binlerce kişinin katıldığı mitingde Kemal Kılıçdaroğlu “ bu gün Muğla’nın eşsiz güzelliklerinde ki koyları peşkeş çekiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, "Petrol dışarıdan geliyor diyorlar, benim eski maliyeci olduğumu bilmiyorlar. Vallahi onlara kurs açacağım. Nasın devlet yönetilirmiş öğreteceğim onlara. Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğiz." dedi.

Yağmur altında binlerce kişi

7 Haziran Genel seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı partisinin il başkanlığı tarafından düzenlediği miting için Muğla’ya geldi. Eski garaj alanında sağanak yağmur altında düzenlenen mitinge binlerce vatandaş katıldı.  Mitinge katılan Muğla’lılar sağanak yağıştan korunmak için şemsiye ve yağmurluk kullandı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun miting alanına gelmesinin ardından meydanda coşku arttı.

Vallahi onlara kurs açacağım

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “ Petrol dışarıdan geliyor diyorlar, benim eski maliyeci olduğumu bilmiyorlar. Vallahi onlara kurs açacağım. Nasın devlet yönetilirmiş öğreteceğim onlara. Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğiz. Yuh çekmeyin,sandıkta oylarınızla gösterin. Sen elmasta,yakutta ÖTV almazken ben itiraz ediyor muyum? Sen hangi gerekçe ile itiraz ediyorusun. Çiftçi kadar üretiyor musun? Aramızda Ağrı Dağı kadar fark var. Ben emekten yanayım sen emeğe karşısın, ben üretimden yanayım sen üretime karşısın. İşsizlik sorununu çözmemiz lazım” dedi.

Senin maaşını kesip askeri ücretliye vereceğim

Askeri ücret ve emekli maaşlarına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “ Emekli rahat edecek. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağız. Koro halinde nasıl yaparsın bunu diye bağırıyorlar. Buradan bütün işverenlere sesleniyorum. Size demokrasiyi getireceğim. Ürettiğiniz andan itibaren her türlü teşviği vereceğiz. Senin sırtına ekstra bir yük gelmeyecek.  Asgari ücret 949 lira, 1500 lira vereceğim. 17 milyon yoksulumuz var. Yanlış dış politika sonucu 2 milyon Suriyeli var. Sanki Türkiye'de hiç işsiz yok. Sen önce kendi ülkendeki 6 milyon 200 bin işsize iş bul. Sen yabancıların çalıştırılması hakkında kanun çıkarıyorsun. Vatanseverlik ayrı bir şeydir. Vatanseverlik kendi bayrağını dalgalandıracaksın. Sen ayda 14 bin lira maaş alırken zulüm olmuyor askeri ücretli bin 500 lira alınca mı zulüm oluyor. Gerekirse senin maaşını kesip askeri ücretliye dağıtacağım” dedi.

Kapanan beldeler açılacak

Her alanın sorununu biliyoruz, her alanın sorununu çözeceğiz sözüm sözdür. Yaşanacak bir Türkiye CHP'den geçiyor. Çevre dostu, insan dostu, doğa dostu tek parti var CHP’dir diyen Kemal Kılıçdaroğlu “ O nedenle söylüyorum destek vereceğiz güzel Türkiye için, çocuklarımız için. Yaşanacak bir Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz. Kapanan beldeler var CHP iktidarında sözümüz söz o kapanan beldelere seçim sandıklarını koyacağız millet açılmasını istiyorsa açacağız. Yetki halkta olacak, yetki sizde olacak. Bana sadece 4 yıllık bir süre verin. 4 yılda huzurlu bir Türkiye, kavgasız bir Türkiye inşa edeceğiz. 4 yıl istiyorum. 7 Haziran'da hepimizin birer sorumluluğu var artık geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı alıp beraber gideceğiz. Omuz omuza güler yüzle gideceğiz evet oyunu basacağız. Yeni bir Türkiye'yi beraber kuracağız. Söz verdiniz ben de 4 yıllığına söz veriyorum sizin için çalışacağım, sizin için alın teri dökeceğim. Özel güvenlik görevlileri var. Onlar hakkında da bir şeyler söylendi, hakları elinden alınacak dendi. Merak etmeyin hiçbir şey olmayacak CHP sizin haklarınızı sonuna kadar savunacak.

Koylar peşkeş çekildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “ Muğla eşsiz doğal güzelliklere ve koylara sahip. Bu gün Muğla’nın koylarını kiralıyorlar. Birilerine peşkeş çekiyorlar.  Muğla’nın koylarının peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Yaşanacak bir Türkiye'de buluşmak dileğiyle hepinizi selamlıyorum” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra CHP’nin 6 milletvekili adayı ile kürsüye çıkıp partilileri selamladı.

Bu haber toplam 572 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.