KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: “MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BENDE DEĞİL MUĞLA HALKININDIR”

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: “MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BENDE DEĞİL MUĞLA HALKININDIR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Dikkat et, Muğla'da Büyükşehir Belediyesi sende. Büyükşehir belediyelerinin itfaiyesi yok mu? Onlar ne iş yaptılar? Ama bizler 'Burası CHP belediyesidir' demedik" ifadelerini kullanmasının ardından Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, “Ben senin gibi değilim. Muğla Büyükşehir belediyesi bende değil Muğla halkınındır. Senin anlayışınla biz devleti yönetmeyiz” dedi.

BERİTAN YÜCEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na seslenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu’na, “Dikkat et, Muğla'da Büyükşehir Belediyesi sende. Acaba ne yaptınız? Ne gibi bir çalışma ortaya koydunuz? Büyükşehir belediyelerinin itfaiyesi yok mu? Onlar ne iş yaptılar? Ama bizler 'Burası CHP belediyesidir' demedik" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin Kılıçdaroğlu’ndan cevap gecikmedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Ben senin gibi değilim. Muğla Büyükşehir belediyesi bende değil Muğla halkınındır. Senin anlayışınla biz devleti yönetmeyiz” dedi.

“SEN BEN AYRIMI YAPIYOR”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Çıkmış açıklama yapıyor Erdoğan, 'Muğla'da Büyükşehir Belediyesi sende' diyor. Bir kere şunu söyleyeyim ben senin gibi değilim. Muğla Büyükşehir belediyesi bende değil Muğla halkınındır. Senin anlayışınla biz devleti yönetmeyiz. Devlet ayrıdır siyaset ayrıdır. 'Acaba ne yaptınız ne gibi bir çalışmayı ortaya koydunuz. Büyükşehir belediyelerinin itfaiyesi yok mu? onlar ne iş yaptılar? Ama bizler burası CHP belediyesidir demedik bakanlarımızla tüm ekibimizle buraya indik atılması gereken tüm adımları attık' Vallahi de billahi de devletin nasıl yönetildiğini bilmiyor. Önce yangının söndürülmesinde görevli AFAD yetkiliklerine, oradaki STK’lara askerlere hepsine yürekten teşekkür ederim. Bütün imkansızlıklara rağmen mücadele ettiler.  Marmaris Belediyesi 328 personel görevlendirdi. 156 araçla yangına müdahale ettiler. Bunları da vali biliyor. İsteyen kendisi. Su takviyesi yapıldı ayrıca. Veteriner ekipleri görevlendirdiler. Bunu da Muğla Büyükşehir yaptı. Yiyecek, içecek sağlandı. Bunu da Muğla Büyükşehir yaptı.  Araçlar bozulursa diye mobil tamir ekipleri görevlendirdiler. Sadece Muğla değil, Ankara, İzmir, Aydın, Eskişehir, Antalya ve Burdur belediyeleri de doğrudan doğruya yardım gönderdiler oraya. Bu adam devleti yönetmeyi bilmiyor. Sen ben ayrımı yapıyor. Ya orman yanıyor kardeşim o orman hem benim hem senin ormanın. Türkiye Cumhuriyeti’nin ormanı. Senin belediyen demedim diyor. Zaten Türkiye acıyı buradan çekiyor. Bunu söylemesi bile kafasındaki ayrımcılığın ne kadar derin olduğunu gösteriyor.”

Bu haber toplam 1830 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum