Kılıçdaroğlu'yla kesim alanına girmek isteyenlere müdahale

Kılıçdaroğlu'yla kesim alanına girmek isteyenlere müdahale
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İkizköy’de köylülere destek olmak için Akbelen’e geldi. İkizköylüler ile görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra aracına binmesi vatandaşların “Arabaya değil, barikata” sloganı atması ve tepki göstermesine neden oldu. Tepkiler üzerine Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ile kesim alanına gitti. Kılıçdaroğlu'nun arkasından kesim alanına girmek isteyen halka, güvenlik güçleri müdahale etti.

Muğla Milas'a bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve 10'a yakın milletvekili direnişe destek vermek için Akbelen'e geldi.

Akbelen’de İkizköylülerle buluşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ağaçlar 85 milyonun ağacıdır. Bu ağaçların ömrü hepimizden daha çok fazladır. Ben burayı sizler kadar biliyorum dersem doğru olmaz ama bu ülkede ormanın ne olduğunu, ekosistemi bilen biriyim. Bu orman sadece ağaç değil. O ormanda yaşayan başka canlılarda var. Ağacı kestiğinizde suyu kesmiş olursunuz. Ağacı kestiğinizi tabiatı kesmiş olursunuz. Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bunu bilmiyor. Türkiye’nin hangi coğrafyasına gitseniz bu olaylar var. Ama siz direndiniz” dedi.

İkizköylüler ile görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra aracına bindi. Vatandaşların “Arabaya değil, barikata” sloganı atması ve tepki göstermesi üzerine beraberindeki heyet ile kesim alanına gitti. Kılıçdaroğlu'nun arkasından kesim alanına girmek isteyen halka, güvenlik güçleri müdahale etti.

(GZÜİDE KASIM)

Bu haber toplam 813 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.