Kim Başarılı?

Kim Başarılı?
1 Kasım seçimleri öncesinde gazetemizde yayınlanan bir resim üzerine rahatsız olanlar olmuştu. O karede üç il başkanı sohbet ediyor ve gülüyorlardı....

1 Kasım seçimleri öncesinde gazetemizde yayınlanan bir resim üzerine rahatsız olanlar olmuştu. O karede üç il başkanı sohbet ediyor ve gülüyorlardı. Haber başlığı konusunda benim fikrim sivri bulunduğu için yazılmadı. O zaman yazılmayan başlığı şimdi sivri bulmayarak rahatlıkla yazabiliyorum. “Bakalım Pazartesi Kim Gülecek” ben başlık atsam böyle atacaktım.  Aslında haksızda değildim. Gerçi şimdi sorsak herkes başarılı başarısız olan yok il başkanları arasında. CHP İl Başkanı Mürsel Alban Muğla’da kazandıkları farklı zaferle öğünüyor ama ülke gelelindeki CHP’den hiç bahsetmiyor. AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci’de il genelinde oylarını yüzde 4,5 artırarak milletvekili sayısını korudu o da başarılı. MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz ise ülke genelindeki oy kaybının ardından il yüzdesinin genelin üzerinde olmasıyla başarılı.

***

Muğla il genelinde CHP 11 ilçede sandıktan birinci parti çıkarken, Ak Parti Seydikemer ve Kavaklyıdere ilçelerinde birinci parti oldu. MHP’nin birinci parti olduğu her hangi bir ilçe yok.  “Matematik Yalan Söylemez” bu  sözün doğruluğuna inanmayanlar için yazının buradan sonrasının bir önemi yok. 2+2 dünyanın her yerinde 4 eder, aksini savunanlar için ilk mektep yıllarına dönmelerini tavsiye etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.

***

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde CHP’nin 30 büyükşehir içinde Muğla’nın en başarılı ili olduğu analizleri Mustafa İnci’nin köşe yazısında aktarılmıştı. Ben biraz daha yerel gitmek istiyorum. Kötünün iyisinden bahsedelim. AK Parti ülke geleninde oyunu yüzde 9 arttırdı. Muğla’da ise yüzde 4,5. Bir matematik denklemi kuralım, “9>4,5 yada 9-4,5=4,5”. Şimdi bu denklemlerden çıkan nedir. 9 her zaman 4,5’den büyüktür ve 9 her zaman 4,5’in iki katıdır. Yani ülke genelinde gösterilen başarının sadece yarısına ulaşabilen bir İL başkanı var.

***

Peki AK Parti’nin düşük oy aldığı diğer ege illerine bir bakalım. Aydın’da durum ne? Haziran seçimlerinde yüzde 29,3’den kasım seçimlerinde yüzde 34,8’ yükseldi. Bu artışla haziran seçimlerinde 2 olan milletvekili sayısını 3’e çıkardı. İzmir’de durum ne? Haziran seçimlerinde yüzde 26,2’den kasım seçimlerinde yüzde 31,64’ yükseldi. Burada matematiksel denklemleri ben kurmayayım zira ben denklemleri kurarsam yine bana kızacak küsecek çok siyasetçi olacak.

***

Haziran seçimlerinden öncesinde ve sonrasında AK Parti sosyal medyada kullanılan Feyk hesaplarsan çok çekti. Kasım seçimlerinde feyk hesaplar birden ses kesti deyim yerindeyse sosyal medya yarıldı feykler içine gömüldü. O dönemde yine bu köşeden AK Parti yöneticilerine seslenmiş “Gavur Mars’ta suyu buldu sizde Feyk hesapları bulun” demiştim. Hala ses yok.

***

Muğla il genelinde oylarını arttıran  Ak Parti 7 Haziran seçimlerinde 148 bin 527 oy alan Ak Parti 1 Kasım seçimlerinde 172 bin 262 oy aldı. Ak Parti Muğla’da oylarını 23 bin 735 arttırdı. Ak Parti’de Muğla’nın tüm ilçelerinde oylarını arttıran parti konumunda. Ak Parti tüm ilçelerde oylarını arttırmasına rağmen 13 ilçeden sadece 2 ilçede birinci parti olabildi…

***

1 Kasım seçim süreci boyunca Muğla’da seçim çalışmalarında hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. 7 Haziran seçimlerinde yaşanan gerginlik bu seçimlerde olmadı.  Bu arada iktidar partisinin iki milletteki olan Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’e Muğla için büyük görevler düşüyor. 1 Kasım seçim sürecinde seçmene verdikleri vaatler için kolları sıvamaları gerekli.

Bu haber toplam 486 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.