Kimse Yok Mu Derneği 33'üncü Şubesi'ni Açtı

Kimse Yok Mu Derneği 33'üncü Şubesi'ni Açtı
Kimse Yok Mu Derneği 33'üncü Şubesi Muğla'da düzenlenen törenle açıldı.Emir Beyazıt Mahallesi, Bayram Çetinkaya Caddesi'ndeki dernek binasının açılışına...

Kimse Yok Mu Derneği 33'üncü Şubesi Muğla'da düzenlenen törenle açıldı.Emir Beyazıt Mahallesi, Bayram Çetinkaya Caddesi'ndeki dernek binasının açılışına çok sayıda vatandaş katıldı.

Dünya'da 97 ülkede faaliyet gösteren Kimse Yok Mu Derneği'nin açılışına Muğla AK Parti Milletvekili Yüksel Özden, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Kimse Yok mu Derneği Muğla Şubesi Müdürü Yusuf Pelit ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Emir Beyazıt Mahallesi, Bayram Çetinkaya Caddesi'ndeki dernek binasının açılışında konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Kimse Yok Mu Derneği'nin 33'üncü şubesinin Muğla'da açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Derneğin sadece Muğla'ya değil tüm dünyaya hitap ettiğini belirten Özden, '' Dünyanın neresinde bir kıtlık, felaket, yoksulluk varsa orada Kimse Yok Mu var. Derneğin 97 ülkede faaliyette olduğunu duyduk. Ben de Myanmar'da ve Bangladeş'teki kamplarda gördüm. Batı ülkelerinde 'insan insanın kurdudur' anlayışı var. Bizim kültürümüzde bu yok. Bunun en güzel örneğini de Kimse Yok Mu Derneği'nin faaliyetlerinde görebiliyoruz. Derneğin Muğla Şubesi'nin tüm dünyaya hayırlı olmasını diledi.

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, derneğin uluslararası bir kuruluş olduğunu, dünyada 97 ülkede, Türkiye'nin de 82 ilinde ihtiyaç sahiplerine şubeleri aracılığıyla ulaştığını kaydetti.

Muğla'da derneğin 33'üncü şubesini açmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Öztürk, ''İnanıyorum ki Muğla şubesi, burada yaşayan ve ihtiyaç sahibi insanlara bu şube vasıtasıyla çok daha rahat ulaşacaktır. Bizim şubelerimiz bulundukları illerde varlıklı insanlarla ihtiyaç sahibi insanlar arasında bir köprü vazifesi görmektedir'' dedi.

Öztürk, Suriye'deki iç savaştan dolayı mağdur olan insanlara Kimse Yok Mu Derneği tarafından ulaştırılan yardım malzemesinin 140 tırı aştığını söyledi.

Suriye'deki iç savaşın 2 yılı bulmasının üzüntü verici olduğunu belirten Öztürk, ''Şubelerimiz vasıtasıyla bu güne kadar Suriye'ye yapılan maddi yardımın 22 milyon lirayı aşmış bulunmaktadır. Bunlarda şubelerimizin ve gönüllülerimiz desteği çok büyük. 33. şubemiz Muğla'ya hayırlı olsun'' diye konuştu.

Kimse Yok mu Derneği Muğla Şubesi Müdürü Yusuf Pelit ise, derneğin dünya genelinde göğsümüzü kabartacak çalışmaları olduğunu söyledi.

Pelit, Kimse Yok Mu Derneği'nin tüm dünya için hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile dernek binası açıldı.

Bu haber toplam 556 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.