Kocadon Sert Konuştu

Kocadon Sert Konuştu
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, önceki gün Bodrum gündemine bomba gibi düşen, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen’in açıklamaları ve Büyükşehir...

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, önceki gün Bodrum gündemine bomba gibi düşen, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen’in açıklamaları ve Büyükşehir UKOME’ye bağlı araçların Bodrum’a getirilişi sırasında kimliği bilinmeyen bir kişinin “Büyükşehir Bodrum’u fethetmeye gidiyor” şeklindeki ifadesinin sosyal medyada paylaşılması ile meydana gelen tartışmalarla ilgili bodrum’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Kocadon MUSKİ Genel Müdürü'nün açıkladığı konuların yasada olduğunu, Ülgen'in bilinen şeyleri tekrarladığını ve farklı bir şey söylemediğini ifade ederek “Genel müdürün açıkladığı şeyler, Büyükşehir yasasında olan şeyler. Farklı bir şey söylediği yok. İlçeler Büyükşehir’e yardımcı olursa yağmur suyu kanallarını yaparız diyor. Biz zaten kendimiz yapıyoruz. Bugüne kadar böyle bir talebimiz de olmadı. Biz kendi gücümüzü yağmur suyu kanallarında gösteririz. Ama onlar da Bodrum’un altyapısı ile ilgili Muğla Büyükşehir’in gücünü bir göstersin, bizde onlara yardım edelim. Yağmurlar yağınca, sular derelerden akıyor. Önce derelere bakmak lazım. Bizler geçen sene kilometrelerce yağmur suyu çalışmalarını yapmışız. Hala mazgallar ile ilgili çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz. Bizim böyle bir talebimiz olmadı. Genel Müdür bunları niye söyledi bilemiyorum. Dereler ile ilgili sıkıntıları var herhalde. Onları da Bodrum Belediyesine yaptıracaklarsa, bize devretsinler biz yaparız” dedi.

Bodrum’daki derelerin temizlenmesi ve ıslah çalışmaları ile ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “derelerin nasıl ıslah edileceği konusunda Büyükşehir’in ve  DSİ’nin görüştük.Her konuda etkilenen biziz. Her şeyde eleştirilen Mehmet Kocadon. Biliyorsunuz askeri kampın önünde 1-1,5 aydır bekleyen borular var, tek küfür yiyen Mehmet Kocadon. Çünkü Büyükşehir statüsünü halkımız daha anlayamadı. Ama Büyükşehirin de bunlar ile ilgili bilgi vermesi lazım. Baki beyin boruları oraya niçin yatırdığını, sürecin niçin uzadığını bir açıklaması lazım. Çünkü ben hep şunu söylüyorum. 18 yıldan bu yana ve 2009-2014 yılları arasında Bodrum belediye başkanlığı yapan birisi var ve Bodrum belediyesinin ekipleri var. Gelip bunlar Belediye başkanı ve seçilmiş arkadaşlar ile konuşulmuş olsaydı, bizler nasıl hareket edileceğini söylerdik. Ama bizim kapımız çalan olmadı, bu altyapı çalışmaları ile ilgili.”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon sosyal medyada yer alan “Bodrum’u fethetmeye geliyoruz” videosu ile ilgili “Bodrum’un nüfusuna bakmak lazım. Değişken nüfusa bakmak lazım. Aldığı göçe bakmak lazım. Eğer fethetmek gibi bir konu varsa, nüfus yoğunluğundan ve nüfus çokluğundan Bodrum yürüyerek dahi gitse nereyi fethedeceğini hepiniz biliyorsunuz. Ama bunlar hep bastırılmış duyguların dışa vurumları. Esasında bu sorunları kimlerin yarattığını hepimiz biliyoruz. Bu talihsiz bir açıklama. Yani Muğla gibi medeni, çağdaş, Türkiye’nin en gözde yerleri olan Marmaris’e, Bodrum’a, Fethiye’ye sahip olan bir yere yakışan bir ifade değil bu. Biz üzüldük tabi.”

Bu haber toplam 452 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.