Kocadon’u cezaevinde ziyaret etti

Kocadon’u cezaevinde ziyaret etti
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal örgüt lideri suçlaması ile geçtiğimiz gün tutuklanan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u cezaevinde ziyaret etti....

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal örgüt lideri suçlaması ile geçtiğimiz gün tutuklanan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u cezaevinde ziyaret etti. Cezaevi önünde bir açıklama yapan Genel Başkan Uysal, “Adalete güveni zedelersek bu ülkede hiç birimizi karşılıklı hukukunu koruyacak bir başka mekanizma kalmaz. Türkiye'de geçmişte adalet çok ciddi yaralar almıştır. Ümit ederim böyle bir algının pekişmesi için bir süreç işlenmez” dedi.

Uysal açıklamasında Aydın’da cezaevinde yatan Mehmet Ağar’ı da önümüzdeki günlerde ziyaret edeceğini söyledi. Partisinin Genel Kurul İdare Üyesi Aşkın Çelik, Muğla İl Başkanı Erdal Eroğlu, Afyon İl Başkanı Gürcan Şensoy ve beraberindeki partililer ile birlikte Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gelen Genel Başkan Gültekin Uysal, belediye başkanı Kocadon ile yaklaşık yarım saat görüştü.DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kocadon’un moralinin yerinde olduğunu ve herkese selam gönderdiğini söyledi. Kamu mesuliyetlerinin zaman zaman siyasetin cilvesi olduğuna dikkati çeken Uysal, “Hak ettiğiniz yada hak etmediğiniz bir takım süreçlerle sizi karşı karşıya bırakır. Temelde meşruiyeti olan işler yaptığımız sürece millet vicdanında karşılık bulduğu sürece adalet tecelli eder diye ümit ediyoruz. En kısa sürede sonuçlanması için tüm girişimlerimizi yapıyoruz. Geçmişte, adaletin siyaseti kuşattığı gibi bir algı vardı ümit ederiz ki siyasetin adaleti kuşattığı gibi bir algı ve süreç işlemisin. Sanki muhalefet partisi belediye başkanlarına ablukaya idari ve adli mekanizmalarla alıyormuş gibi görüntüde çıkmasın. İtham etmek istemiyoruz ancak bu tür endişelerin bizde de kamuoyu vicdanında da olduğunu biliyoruz. En kısa sürede hukuki süreçte neticelenir diye var gücümüzle çaba sarf ediyoruz” dedi.

Muhalif belediyelere operasyonlar

Gazetecilerin son dönemlerde muhalif belediyelere gerçekleşen operasyonların arttığı yönündeki sorusunu cevaplayan Gültekin Uysal şunları söyledi:“Böyle bir algının oluşması Türkiye'de herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye mi olacak yoksa, herkes eşittir ama birileri daha fazla eşittir ilkesi mi işleyecek sorusunu akıllara getiriyor. Bugün iktidar partisinin kendi belediyeleri cezalar almış fakat buna rağmen görevlerini yapan insanlar var. Diğer tarafta bizim bir başka belediyemiz Eskişehir Sivrihisar ilçesi Belediye Başkanı görevden el çektirildi. Adalete güveni zedelersek bu ülkede hiç birimizi karşılıklı hukukunu koruyacak bir başka mekanizma kalmaz. Türkiye'de adalet çok ciddi yaralar almıştır. Ümit ederim böyle bir algının pekişmesi için bir süreç işlenmez. Bu nokta da hem iktidarın hem de iktidarın paydaşları olan kurumların gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.”

Bu arada Aydın’da cezaevinde bulunan DP Eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ı da cezaevinde ziyaret edeceğini kaydeden Uysal, “Kendisi hem siyaseten hem de ikili ilişkilerim yakından ile tanıdığım bir kişi. En kısa zamanda kendisini ziyaret edeceğim” dedi. Genel Başkan Uysal daha sonra Bodrum’a gütmek üzere cezaevi önünden ayrıldı.

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.