Kocadon’un tahliye talebi reddedildi

Kocadon’un tahliye talebi reddedildi
Muğla'nın Bodrum ilçesinde emniyet tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve liderlik yapmak...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde emniyet tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve liderlik yapmak suçlamaları ile tutuklu bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un tahliye talebi mahkeme tarafından ret edildi. Kocadon’un avukatlarının 3. yargı paketinin resmi gazeteden yayınlanmasının ardından yaptığı tahliye talebi Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmedi. Bu arada Kocadon ile birlikte tutuklu bulunan 8 zanlının 6 Eylül tarihinde ilk kez hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte tutuklanan 8 zanlı Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde 49 günden bu yana tutuklu bulunuyorlardı. Zanlıların Muğla'ya nakledilmesinin ardından haklarında hazırlanan dosya Muğla Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiş ve bir hafta önce savcılık tarafından hazırlanan iddianame Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Kabul edilen iddianameyle birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Belediye Meclis Üyesi ve başkan yardımcısı Mehmet Özsert ve Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, liderlik yapmak, ihaleye fesat karıştırmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve rüşvet suçlamaları yer alırken diğer 6 zanlı suç örgütü üyesi olmak Bodrum'da bulunan bazı cafe ve restoranlara ait imar planına aykırı olarak tadilat izni verilmesi, beldede bazı işyerlerine usulsüz ruhsat verilmesi, bağış adı altında bazı firmalardan nakit yada çek alınması, tadilat ve işyeri ruhsatların verilmesinde rüşvet aldıkları, bazı ihalelere fesat karıştırdıkları suçlamaları ile yargılanmalarına karar verildi.

Tahliye talebinde bulundular

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin Kocadon’un avukatları 3'üncü Yargı Paketi'nde bulunan denetimli serbestlik hakkından yararlanabilmek amacıyla mahkemeye başvurdu. Yaklaşık 1 haftadan bu yana mahkemeden çıkacak karar herkes tarafından merakla bekleniyordu. Mahkeme heyeti gerekli incelemelerinin ardından tutuklu bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve beraberindeki 8 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti bunun yanında Mehmet Kocadon ile tutuklu bulunan diğer sanıkların 6 Eylül tarihinde yargılanmasına karar verdi.

Mehmet Kocadon’un avukatlarından İhsan Kaya, iddianamenin kabulünden hemen sonra tahliye talebiyle ilgili olarak bir karar beklediklerini belirterek, “Denetimli serbestlik yasasından yararlanmak için mahkemeye bir başvurumuz oldu. Talebimiz mahkeme heyeti tarafından incelendi ve kabul edilmedi. Mahkemenin bu kararı ile Mehmet Kocadon’un tutukluluk hali devam edecek. İlk duruşma 6 Eylül tarihinde Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayacak” dedi.

Bu haber toplam 496 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.