Kol kopmasın diye zamanla yarıştılar

Kol kopmasın diye zamanla yarıştılar
Muğla merkeze bağlı Salihpaşalar köyünde bulunan bir maden ocağında çalışan 42 yaşındaki Aytekin Temurtaş iş makinesinden kırılan bir parçanın...

Muğla merkeze bağlı Salihpaşalar köyünde bulunan bir maden ocağında çalışan 42 yaşındaki Aytekin Temurtaş iş makinesinden kırılan bir parçanın vücuduna isabet emesi sonucu sol kolu kopma noktasına geldi. Meydana gelen olayın ardından ambulans ile Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan Temurtaş’a ilk müdahalesi yapıldı. Sol kolu kopma durumuna gelmesi nedeni ile İzmir’e sevk edilen Temurtaş, Düğerek sahasına inen ambulans helikopterle Ege Üniversitesi’ne sevk edildi.

Muğla merkeze bağlı Salihpaşalar köyünde özel bir şirkete ait maden ocağında çalışan Aytekin Temurtaş, sabah saatlerinde iş başı yaparak çalışmaya başladı. Maden içerisinde bulunan bir makinayı sökmek için çalışmalara başlayan Temurtaş, bir anda makineden kopan parçanın vücuduna isabet etmesi sonucu yaralandı. Aldığı darbe ile yere düşen Temurtaş’ın sağ kolu kırılırken, parçanın isabet ettiği sol kolu ise kopma noktasına geldi. Meydana gelen kazada Ahmet Atak isimli bir işçide hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından çevrede bulunanlar durumu 112 Acil Ekibine bildirdi. Olay yerine gelen ambulans ile Aytekin Temurtaş Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne, diğer yaralı Ahmet Atak ise Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırıldı. İki yaralı hastanelerde tedavi altına alındı.

Meydana gelen iş kazası nedeni ile sol kolu kopma aşamasına gelen Aytekin Temurtaş’a hızlı bir şekilde ilk müdahalesi yapıldı. Doktorlar Temurtaş’ın kısa zamanda İzmir’e sevk edilmesine karar verdi. Bu karar üzerine İzmir’den hava ambulansı istendi. İzmir’den kalkan hava ambulansı Muğla’ya gelerek Düğerek mahallesinde bulunan çim sahaya indi. Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden ambulans ile getirilen Aytekin Temurtaş, helikoptere bindirildi. Daha sonra ambulans helikopter İzmir’e doğru gitmek üzere yola çıktı. Bu arada sol kolu kopma durumuna gelen işçinin tedavisinin Ege Üniversitesi Hastanesi’nde devam edeceği öğrenildi.

Bu haber toplam 486 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.