Köyceğiz’de 25 Hacı Adayı Seminerlerle Kutsal Yolculuğa Hazırlandı

Köyceğiz’de 25 Hacı Adayı Seminerlerle Kutsal Yolculuğa Hazırlandı
Köyceğiz İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen iki günlük “Hac Hazırlık Seminerleri” kapsamında 25 hacı adayı hem ibadet hem de sağlık konularında bilgilendirildi.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, 2026 yılında hac ibadetini yerine getirecek vatandaşlara yönelik “Hac Hazırlık Seminerleri” düzenlendi. Köyceğiz İlçe Müftülüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen program, 2 Nisan ve 8 Nisan 2026 tarihlerinde iki gün boyunca toplantı salonunda yapıldı.

aw679047-03

Diyanet İşleri Başkanlığı ile seyahat acentelerinin 2026 yılı hac organizasyonu kapsamında düzenlenen seminerlerde, hacı adaylarına ibadet süreci hakkında detaylı bilgiler verildi. Programın son gününde İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen doktor ve sağlık personeli de seminere katılarak adaylara yönelik bilgilendirme yaptı. Sağlık ekipleri tarafından menenjit aşısı uygulanırken, temel sağlık bilgileri konusunda da sunumlar gerçekleştirildi.

Seminerlerin ardından konuşan Müftü Karagöz, bu yıl Köyceğiz’den 25 hacı adayının kutsal topraklara uğurlanacağını belirtti. Karagöz, Köyceğizli ve Muğlalı hacı adaylarının 9 Mayıs 2026 tarihinde Dalaman Havalimanı’ndan yola çıkacağını ifade ederek, hac ibadetinin zorluklarına dikkat çekti.

aw679047-01

Müftü Karagöz konuşmasında, hacı adaylarına kolaylıklar dileyerek, kutsal topraklarda ülke, millet ve İslam alemi için dua etmelerini istedi. Ayrıca tüm adayların ibadetlerini tamamlayarak sağ salim yurda dönmeleri temennisinde bulundu.

aw679047-02

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.