Köyceğiz için kamera karşısına geçtiler

Köyceğiz için kamera karşısına geçtiler
Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl uygulamaya koyduğu Değerler Eğitim kapsamında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Muğla'ya Değer" projesinin...

Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl uygulamaya koyduğu Değerler Eğitim kapsamında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Muğla'ya Değer" projesinin Nisan ayında düzenlediği Sorumluluk değerleri kapsamında 'Köyceğiz İçin' projesi düzenlendi.

Proje kapsamında, Köyceğiz’li öğrenci ve öğretmenler tarafından 'Şu Köyceğiz Yolları' isimli türkünün klibi çekildi. Klipteki müzik ve video kayıtlarının yapımı, montajı ve düzenlemesi 13 öğrenci ile 10 öğretmen tarafından yapıldı. Klipte müzik aletlerini öğretmenler çalarken, seslendirmeyi ise öğrenciler yaptı.

Yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonucu hazırlanan ve büyük beğeni toplayan klip Köyceğiz Gölü, Aslan Heykeli, Kaunos Harabeleri gibi Köyceğiz'in birçok yerinde çekildi. 20 Haziran’da Youtube’da yayınlanmaya başlayan klip kısa süree 5bin kişi tarafından tıklandı.

Kısa sürede büyük ilgi gören klibi hazırlayan Köyceğiz Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ve öğrenciler ise çalışmalarının bu kadar ilgi duymasının memnuniyetini yaşıyorlar.

Kliple ilgili açıklamada bulunan Köyceğiz Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak, “Bakanlığımızın Değerler Eğitimi kapsamında Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlana ‘Muğla’ya Değer’ projesi kapsamında Nisan Ayı Sorumluluk değeri ile ilgili biz Köyceğiz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaşadığımız bölgenin, görev yaptığımız yerin, tanıtılması yönünde bir düşünce oluştu. Müdürlüğümüzün Arge birimi böyle bir teklifle geldiğinde değerlendirdik, çok iyi olacağını düşündüğümüz için öğrenci ve öğretmenlerimiz böyle bir sorumluluk altına girdiler. Köyceğiz İçin adı altında bir proje hazırladık. 3 aylık bir çalışmada böyle güzel bir klip ortaya çıktı” dedi.

Klibin temel hedefinin Köyceğiz’i tanıtmak olduğunu söyleyen Muammer Yakacak, “Burada amacımız bölgemizin değişik yerlerini tanıtmaktı, bunu sosyal medyada, basında paylaşarak Köyceğiz’i tanıtmayı hedefledik bunu da gerçekleştirdik” dedi.

Köyceğiz Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Abdullah Tufan ise projenin Arge birimi tarafından ortaya atıldığını belirterek, “Biz İlçe Milli Eğitm olarak ne yaparız diye araştırırken Arge birimimiz böyle bir projel ile geldi. Daha sonra müzik öğretmenlerimizle birlikte toplantı yaptık, müzik öğretmenlerimiz heyecanla karşıladılar, çalışmalara başladık. 13 öğrenci seçildi, bu öğrencilerimzi önce hangi müzikle tanıtırız diye düşündük. Şu Köyceğiz Yolları türküsünü seçtik, hangi öğrencinin nerede seslendirme yapacağını belirledik. Türkü üzerinde düzenleme yapıldı ve tamanen kendileri çalışmal yaptılar” dedi.

Projenin başlangıcını oluşturan Arge Birimi görevlisi Fatih Şaylan projeyi ilk düşündüğünde konuyu Milli Eğitim Müdürüne ilettiğini belirterek, “Böyle bir şeyi kabu edeceklerini biliyordum. Biz bunu müdür beylerle paylaştık hemen kabul ettiler ve çalışmalara başladık. Başarılı oluduğumuzu düşünüyorum, önümüzdeki süreçte benzeri projeleri de yapacağız” dedi.

Yurdagül Özmen klibin görünen bölümünün dışında arka plan çalışmalarının da olduğunu belirterek, “Klipte görev alan çocuklarımız 2.sınıftan başlıyor. Çekimler aşamasında çok zorlandık, doğal ortamda çektik tamamen. Bu çocukların Köyceğiz halkının içinde bu tür görüntüler verebilmesi çok güzeldi. Bizde çalgılarımızı çalarken çalağımız yeri seçerken çok heyecanlandık” dedi.

Klipte rol alan öğrencilerde klible ilgili tepkilerden çok memnun olduklarını belirtti. Yunur Emre İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi Neriman Palancıoğlu, “İlk olarak projeyi okulumuzun müzik öğretmeninde duydum, çok heyecanlandım. Yaşadığımız bir yeri anlatmak, temsil etmek sorumuluk isteyen projeydi. Bunda görev verilen öğrecinler az sayıdaydı, bunların içinde olmak heyecan vericiydi. Şimdi tepkiler çok güzel. Artık sokağa çıktığımızda klipteki kız bu mu diyorlar. Çevredeki tanıdıklardan, o senmiydin diye arayan oldu, izleyen çok, tepkilerde çok geliyor bu tepkilerden de memnunum” dedi.

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.