KÖYCEĞİZ PORTAKALI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ

KÖYCEĞİZ PORTAKALI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ
Narenciye üretimiyle öne çıkan Köyceğiz ilçesinin lezzeti ve aromasıyla diğer portakallardan ayrılan Köyceğiz portakalına, Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescil belgesi alındı.

 

Köyceğiz portakalının coğrafi işaret tescili için Muğla Valiliği himayesinde Valilik Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinasyonunda Köyceğiz Kaymakamlığı, Köyceğiz Belediye Başkanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Köyceğiz Ziraat Odası Başkanlığı ve üretici kooperatiflerin katılımı ile çalışma yürütüldü.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Köyceğiz Ziraat Odası adına yapılan başvurunun sonuçlandığını, coğrafi işaret tescilinden sonra Köyceğiz portakalının pazarlama gücünün ve talebinin artacağını, Muğla ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacağını ifade etti.

Tavlı, çalışmalara destek olan AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir başta olmak üzere, Köyceğiz Kaymakamlığına, Köyceğiz Belediyesi’ne, Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosuna, Türk Patent ve Marka Kurumu’na, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüne, Köyceğiz Ziraat Odası ile mahalle muhtarlarına teşekkür etti.

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.