Köyceğiz’de Gazze Protestosu

 MUHABİR
Türk Diyanet Vakıf Sen tarafından Köyceğiz’de düzenlenen Gazze Protestosuna STK’lar ve siyasi partiler destek verdi.

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde Türk Diyanet Vakıf Sen tarafından Köyceğiz’de düzenlenen “Filistin Halkının Yanındayız İsrail İşgal ve Katliamına Dur De!” adlı Protesto gösterisine STK’lar ve siyasi partiler destek verdi.

Protestoya katılanlar İsrail’de yaşanan katliamı, kadın ve çocuk ölümlerini kınayan pankartlar taşıdılar ve Gazze’de yaşanan insanlık dramının bir an önce son bulması çağrısında bulundular. Protestoya katılanlar İsrail tarafından şehit edilen bebeklerin yer aldığı kefenleri taşıdılar. Şehit olanlar için Kuran-ı Kerim okundu.

Protesto gösterisine Türk Diyanet Vakıf Sen Muğla Şube Başkanı Sefa Özcan, ilçedeki STK’ların temsilcileri, AK Parti İlçe Başkanı Okan Yatkın, Köyceğiz Eski Belediye Başkanı Kamil Ceylan, AK Parti Kadın ve Gençlik kolları ve MHP İlçe Teşkilatı temsilcileri destek verdiler.

Protestoya katılanlar adına açıklamayı Türk Diyanet Vakıf Sen Köyceğiz Temsilcisi İmam Hatip Hüseyin Yüksel yaptı. Yüksel, şunları söyledi:

“Katil İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren, bütün dünyanın gözü önünde, Gazze’de yaşayan sivillere karşı katliamını sürdürmektedir. Çocuk, kadın, yaşlı ve hasta ayrımı yapmadan, İsrail askerleri 35 bine yakın Gazze’li insanları katletmiştir. 79 bine yakın insan yaralanmış, binlerce insan yerlerinden, yurtlarından göçe zorlanmıştır.Aynı zamanda, hastaneleri, camileri, binaları, dini yapıları bombalayarak, bütün canlıları da yok etmişlerdir. Tarihi, çevreyi ve tabiatı tahrip ederek, yaşanmaz hale getirmişlerdir. Hastaneleri bombalayarak, tedavi gören hastaları ilaçsız bırakmışlar, acı içerisinde ölmelerini seyretmişlerdir.

Katil İsrail hiçbir hukuk tanımamakta, işgale devam etmektedir. İnsanlık onurunu yok etmiştir. İsrail hükümeti, BM kararını ve Uluslararası anlaşmaları ihlal etmektedir. Filistin topraklarını işgal etmeye devam etmektedir. İşgal ettiği yerlerde, evlere İsrailli yerleşimciler el koymaktadırlar. Filistin’li vatandaşların mallarına ve mülklerine el koymaktadırlar. Özel eşyaları gasp edilmektedir. Ne acıdır ki, 2024 yılında Filistin-Gazze açık hava hapishanesi olmuştur. Açlık, susuzluk ve sefalet had safhaya ulaşmıştır.

Katil İsrail, Filisitinlilerin Gazzezililerin en temel insan hakkı olan hayat hakkını ihlal etmektedirler.İsrail saldırılarında bombalarla katledilen çocukların sayısı on binlerle ifade edilmektedir.
Filistin’de Gazze’de 8 milyar insanın gözünün önünde, parçalanmış çocukların bedenlerine kahrolarak şahit oluyoruz. Her taraf ceset, her taraf inim inim inleyen yaralı insanlarla dolup taşıyor. Maalesef bizler de canlı yayınlarla bu acıları üzülerek seyrediyoruz.

İnsanlıktan nasibini almamış İsrailli caniler, Filistinli çocukları köpeklerine parçalatmaktadırlar.Filistin denildiğinde aklımıza, gözümüzün önüne sokaklardaki cesetler gelmektedir. Gazze denildiğinde, yıkık camiler, bombalanmış hastaneler ortaya çıkıyor.Gazze söylendiğinde, iki gözü yaşlı çocukların, yıkılmış binaların arasında anne ve babalarını araması gözüküyor.Saatlerce bir kilo un almak için sıra bekleyen perişan halk aklımıza geliyor. Gazze denilince aklımıza, çocuğunun cesedini, anne babasının cesedini saatlerce, ancak gururla taşıyan Filistinliler geliyor. Bu görüntüleri, bu vahşetleri, bu soykırımı gördükçe psikolojisi bozulmayan kimse olamaz. Ne acıdır ki; sözde güçlü devletleri yönetenlerin kalpleri kararmıştır. Vicdanları körelmiştir. Bırakın engel olmalarını, katil İsraile silah, uçak, bomba vermekten çekinmemektedirler.Bu bir savaş asla değildir. Savaş olsa, evet savaş olsa bunun da bir hukuku vardır. Bu hukuka uyulmadığı zaman Birleşmiş Milletler başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar hemen devreye girerler ve o ülkeye yaptırım yaparlar.Ancak, söz konusu İsrail olunca BM dahil olmak üzere dünya sus pus olmuş ve oluyor. İsrailin yaptığı savaş değil, terördür, katliamdır, vahşettir, tarihin sayfalarına kapkara bir leke olarak yazılacak bir soykırımdır.

İsrail’in yıllardır işgal ettiği topraklar Filistin toprağıdır. Filistin halkının davası haklı bir dava, mücadelesi haklı bir mücadeledir.

Bu haklı mücadeleye destek olmak ise her vicdanlı insanın ve devlet yöneticilerinin asli görevidir.
Bu nedenle, Filistinlilerin uğradıkları zulme karşı bu haklı davalarında, mazlum Filistin-Gazze halkının yanında olduğumuzu, masum insanların, kadınların çocukların katledilmesini lanetlediğimizi, kimliklerine, inançlarına bakmadan savunacağımızı bildiriyoruz.

Aynı şekilde, katil ve zalim İsrail ve destekçilerinin karşısında olacağımızı, bu meydandan, bu alandan Milletimize ve bütün dünyaya ilan ediyoruz…Ve diyoruz ki; 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması, Filistinlilerin, tüm bölgenin ve insanlığın barış ve istikrarı için şarttır ve bir an önce gerçekleşmelidir.Yaşasın özgür Gazze, yaşasın özgür Filistin!"

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.