köylüden yol eylemi

köylüden yol eylemi
Muğla’da karayolları tarafından 2 yıl önce duble yol çalışmaları sırasında tapulu arazilerini işgal ettiklerini öne süren köy halkı, 1 yıldır...

Muğla’da karayolları tarafından 2 yıl önce duble yol çalışmaları sırasında tapulu arazilerini işgal ettiklerini öne süren köy halkı, 1 yıldır arazi paralarını alamadıkları için yolu trafiğe kapattılar. Karayolları tarafından 1 yıl önce paralarının verileceği sözü alan vatandaşlar, paralarının ödenmemesi üzerine yolu trafiğe kapattılar ve paralarını alana kadar yolu açmayacaklarını söylediler.

Muğla-Marmaris karayolunun 8’nci kilometresinde bulunan Gülağzı kavşağında 2 yıl önce, şahsi tapulu arazi içerisinde bulunan bin 531 ve bin 532 parsellerini kapsayan alanlarda karayolları tarafından kavşak düzenlemesi yapıldı. Karayolları, kavşak düzenlemesi sırasında arsa sahiplerine fiyatları doğrultusunda 2012’nin başlarında arsa paralarının ödeneceği sözünü verdi. Ancak 1 yıldır hiçbir gelişme yaşanmadı. Bunun üzerine arsa sahipleri yolu trafiğe keserek paraları verilmediği takdirde yolu açmayacaklarını söylediler.

Arsa sahiplerinden Halil Altaş ve Elife Köseoğlu’nun Avukatı Mustafa Gökay, müvekkillerinin 1 yıldır paralarını alamadıkları için mağdur olduklarını bu yüzden kendi arsaları olan yolu kapattıklarını belirtti. Haklarını sonun kadar savunacaklarını belirten Avukat Gökay, “ Arsa sahiplerine kamulaştırmasız el atma yapılıyor. Bugüne kadar hiçbir ücret ödenmedi.  Kavşak yapımı sırasında müvekkilime hiçbir şey sorulmadı. Karayolları 26. Şube Sorumlusu Duru Öztaş, vatandaşlara 2012 yılının Şubat veya Mart ayında paralarının verileceği sözünü vermiş. Ancak hiçbir şekilde para yatırılmadı. Verdikleri sözü tutmadılar ve paraları hala daha yatırılmadı” dedi.

DİLEKÇE YAZDIK CEVAP VERMEDİLER

2012 yılının Kasım ayında gerekli kurumlara dilekçe gönderdiklerini söyleyen Avukat Mustafa Gökay, 18 Aralıkta dilekçeyi gördüler ancak hiçbir cevap vermediklerini iddia etti. Avukat Gökay, “Muğla Valiliği, Karayolları Genel Müdürlüğü, İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile Karayolları 26. Şube Müdürlüğüne dilekçe yazdık. 18 Aralık’ta dilekçelerimiz okunduğu halde geri dönüş yapılmadı. Bu yüzden müvekkillerim ile birlikte diğer arsa sahipleriyle beraber yolu kapattık. Eğer paraları yatmaz ise yasal yollara başvuracağız. Bizim istediğimiz uzlaşmak” diye konuştu.

‘BENİM GEÇİM KAYNAĞIM TARLAMDI’

Kavşak yapılmadan önce arsasında kiraz, elma, zeytin, ceviz gibi ürünlerin olduğunu söyleyen Ali Altaş, arsasında bulunan ürünler ile geçimini sağladığını belirtti. Altaş, “ Benim bu kavşak üzerinde bir kuyum ve kiraz, elma, zeytin, ceviz gibi ürünlerim bulunuyordu. Kavşak yapımında paraların verileceğini söylediler ancak hala daha paralarımızı alamadık. Bu arsa benim geçim kaynağımdı” şeklinde konuştu.

‘ARSAMA 500 LİRA DEDİLER’

Arsasına 500 bin lira olarak fiyat verdiklerini iddia eden İsmail Demirtaş, “ 2012 Ocak ayında sebzelerimin de içinde bulunduğu arazime 500 lira vereceklerini söylediler. Ancak o günden bugüne gelen giden para veren dahi olmadı. Biz uzlaşmaya hazırız ancak paramız gelmez ise bu yolu açmayacağız”  ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 544 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.