KOZAĞAÇ’TA I. VE III. DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI TESCİL EDİLDİ

KOZAĞAÇ’TA I. VE III. DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANLARI TESCİL EDİLDİ
Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, Muğla’nın Yatağan ilçesi Kozağaç Mahallesinde tespit edilen 2863 sayılı Yasa kapsamındaki mezarlar, yapı kalıntıları, insitu olmayan mimari parçalar ile seramikli alanların, I. ve III. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

BERİTAN YÜCEL

Yatağan’ın Kozağaç Mahallesinde mülkiyeti Maliye Hazinesine ait, 215 ada, 1 parsel ve çevresinde tespit edilen 2863 sayılı Yasa kapsamında kalan kültür varlıkların tescil edilmesi konusunun değerlendirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tespit edilen 2863 sayılı Yasa kapsamındaki mezarlar, yapı kalıntıları, insitu olmayan mimari parçalar ile seramikli alanların, ekli harita sınırların belirlendiği şekliyle I. ve III. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesine, sit fişinin uygun olduğuna, 2863 sayılı yasanın 17. maddesi doğrultusunda Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları olarak 3 yıl süreyle belirlenmesine ve ilgili Kurumlarca koruma amaçlı imar planının hazırlanarak Kurumlara iletilmesine karar verildi.

Bu haber toplam 2720 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.