Kralın tacı bulundu

Kralın tacı bulundu
Muğla’nın Milas ilçesinde define avcıları tarafından talan edilen Kral Hekatomnos'un  som altından yapılan Kral tacı İskoçya’da ortaya çıktı....

Muğla’nın Milas ilçesinde define avcıları tarafından talan edilen Kral Hekatomnos'un  som altından yapılan Kral tacı İskoçya’da ortaya çıktı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay “ İskoçyalı yetkililerle görüştük. Kral tacının orda olduğunu doğruladılar. Kral Hekatomnos'un  som altından yapılan tacını önümüzdeki aylarda Türkiye’ye getireceğiz” dedi. Bakan Günay, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile ters düştüğü ‘Ecdat’ konusunda soruları yanıtsız bıraktı.

Kralın tacı İskoçya’da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Kral Hekatomnos’un mezarında incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz yıl Kral Hekatomnos’un mezarı define avcıları tarafından talan edilmiş çok sayıda tarihi eser yurt dışına kaçırılmıştı. Yurt dışına kaçırılan eserler arasında Kral Hekatomnos’un som altından olan kral tacı da bulunuyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı çalının tacın bulunması için bir yıldır sürdürdüğü çalışmaların mükafatını buldu. Bakanlık som altından olan ve paha biçilemeyen Kral Hekatomnos’un tacının izine İskoçya’da ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanı Günay “Kral Hekatomnos'un Anıt Mezarı'ndan çalınan som altından kral tacının izine İskoçya’da rastladık. İskoç yetkililerle temasa geçtik. Kendileri Kral tacının İskoçya’da olduğunu doğruladı. Som altından olan kral tacını önümüzdeki aylarda Türkiye’ye getireceğiz” dedi.

Soruları yanıtlamadı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Başbakan Erdoğan ile Ecdat konusunda ters düştü. Gazeteciler Ecdat konusunda ki ters düşmeyi Bakan Günay’a sordu. Ancak Kültür ve Turizm Bakanı Günay bu konuda ki soruları yanıtsız bıraktı.

Bu haber toplam 572 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.