Kredi kartı kullananlar dikkat: Borcu olanların acilen ödemesi gerekiyor

Kredi kartı kullananlar dikkat: Borcu olanların acilen ödemesi gerekiyor
Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla faiz oranlarını sabit tuttuğunu belirtti. Alınan bu karar ilerleyen günlerde büyük gündemlerin habercisi olabilir. Ayrıntılar haberimizde...

Karar Gazetesi'nin haberine göre, Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir uyarıda bulundu. Türkiye'de yaşanan ekonomik krizle ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yeşilada, korkunç senaryoyu anlattı. Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Büyük çöküşe hazır olun. İşte Atilla Yeşilada'nın dikkat çeken uyarıları...

ATİLLA YEŞİLADA'DAN KORKUTAN UYARI

Atilla Yeşilada, Türkiye'nin enflasyon ile boğuştu bir ortamda işletmelerin iflas riskiyle boğuşacağını belirtti. Yeşilada, bu durumun temel nedenlerinden biri olarak, kredi faizlerindeki ciddi artışları gösterdi. Aynı zamanda Atilla Yeşilada, bu durumun giderek daha da kötüleştiğini ve iflasların daha da artacağını ifade etti.

BÜYÜK ÇÖKÜŞE HAZIR OLUN...

Yeşilada'nın uyarısına göre, faizlerdeki artış devam ederse kredi kartı borçları ve tüketici kredileri üzerindeki faizler iki katına çıkabilir. Bu durumda özellikle borçlu olan bireyler ve işletmeler için icra ve iflas riski artabilir. IMF'nin zombi şirketler üzerine yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de bu tür şirketlerin oranı oldukça yüksek.

KREDİ BORCU OLANLAR DİKKAT!

Kredi kartı borcu olanları uyaran ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, "Kredi kartı borçları ve tüketici kredileri üzerindeki faizler artmaya devam ederse, gelecek yıl ödeyeceğiniz faiz iki katına çıkabilir. Hazırlıklı olun; aksi takdirde icra ve iflas riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz." uyarılarında bulundu. Yeşilada, bu şirketlerin faiz artışı durumunda iflas riskiyle karşı karşıya kalabileceklerini de belirtti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:KARAR

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum