Küçük Şehirde Büyük Takım Olmak

Küçük Şehirde Büyük Takım Olmak
Yazının başlığına bakıp nereden çıktı şimdi küçük büyük kavramı diyenler olacaktır. İşin aslı sosyal paylaşım sitesinde etiketlendiğim bir...

Yazının başlığına bakıp nereden çıktı şimdi küçük büyük kavramı diyenler olacaktır. İşin aslı sosyal paylaşım sitesinde etiketlendiğim bir paylaşımda. Şehrimizin Basketbol’da 2. Lig temsilcisi Ormanspor Genel Menajeri İlker Cömert’in bir paylaşımı. Bildiğiniz gibi Ormanspor geçtiğimiz hafta sonu zorlu Bursa Deplasmanına gitti. Yazıya başladığım şu saatlerde maçın başlamasına 5 saat gibi bir süre var. İlker Cömert paylaşımında Bursa yerel gazetelerinde yapılan haberlerin fotoğraflarını paylaşarak, “Bu gün ki BURSA gazeteleri.. Takım inanmış taraftarlar inanmış şehir inanmış medya inanmış.. İnşallah bizde bir gün böyle maç öncesi bir büyük foto ile manşetlerde yer alırız. ;))“ kendi adıma üzüldüm ama haksız mı? İlker Cömert demeden de geçemiyorum.

***

Niyetim Bursa ile Muğla’yı karşılaştırmak değil ancak ülkenin sanayi ve tekstil merkezlerinden biri olan Bursa’nın imkanlarının Muğla’dan çok daha fazla olması da kaçınılmaz. Bu güne kadar Muğla Ormanspor hep zoru başardı. Tabir yerinde ise “Soba Borusundan Tüfek yaptılar” ve her defasında da hedefi vurdular. Genel Menajer Cömert’in serzenişi de bu aslında. Bize artık tüfek ve cephane verin savaşacak cengaverler var diyor. Haksızda değil. 9 haftada 5 galibiyet 4 mağlubiyet aldılar. Ligin favori gösterilen takımlarına karşı sergiledikleri oyunla isimlerinden söz ettirir hale geldiler. Lider Ankara Orman Gençlikspor’u kendi evinde ağırladığı maçta hiç mağlubiyeti olmayan takımı öyle bir zorladı ki maç uzatmaya kaldı. Ligin başından bu yana Orman Gençliksporla bırakın uzatmaya gitmeyi farkı 10 sayının altına düşürebilen takım olmadı.

***

Küçük bütçe ile büyük hedefler peşinde koşan Ormanspor’a destek siyasilerden ve taraftardan gelmeye başladı. Destek aslında başarı ile birlikte geliyor. Başarı yakalarsan destek de gecikmiyor. Yıllar önce Türkiye Voleybol 1. Liginde mücadele eden GELİ Spor maddi destek bulamadığı için ligde tutunamadı. Muğla bu şansı ikinci kez yakalıyor tekrarı olur mu bilinmez. Elimize geçen bu fırsatı kaçırmayalım aksi takdirde bu günleri çok ararız. Bu satırları ben yada diğer gazeteci arkadaşlarımız kaç kez yazdılar bilemiyorum. Yeterli desteği bulmak için Ormanspor yöneticileri neler yapıyor? Geçtiğimiz günlerde MUTSO Salonunda düzenlenen Ormaspor Gecesinde kimler vardı? Basın tam kadro yerini almış destek verecekleri gözlerimiz arıyordu. Bir gazeteci arkadaşımızın sponsor olarak bir firmanın yetkilisinin ismini ve telefonunu verdi ama hala o firmaya ulaşılamadığını biliyoruz.

***

Küçük şehrin Büyük takımı olmak için taraftarlar, sporcular, basın üzerine düşeni yapıyor peki ya yerel yöneticiler. Yerel yöneticilerde destek vermeye devam ediyor. Ormanspor’un ulaşımını Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire başkanlığı yapıyor. Sporcuların barınmaları Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapışıyor. Önümüzdeki günlerde takımın yemekleri için de Menteşe Belediyesi aş Evi tarafından karşılanmasını bekliyoruz. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Muğlaspor’a olduğu gibi Ormanspor’a da yemek sevkiyatına onay verecektir diye düşünüyorum. Ormanspor’un evinde oynadığı  son karşılaşmada İTÜ’ne karşı atılan her sayıda taraftarlarla birlikte ayağa fırlayan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Ormanspor’a mesaj servisleri ile verdiği desteğe bir de yemek desteğini ekleyecektir.

***

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Ormanspor As Başkanı Devrim Karakuş’ta idari becerileri ve ikili ilişkileri ile Ormanspor’a yeterli desteği bulacaktır. Yeterki başarının ucu görünsün. Başarı Ormanspor’a göz kırpmaya başladı bu süreçte Muğla bir takım için nasıl Tek yürek oluyor hep birlikte göreceğiz. Kendi evindeki son maçında Ormanspor’u yalnız bırakmayan Vali Amir Çiçek’te gereken desteğin Ormanspor’a sağlanması için söz verdi. Maçın devre arasında canlı yayına konuk olan Vali Çiçek, “Sporun tüm alt yapısı ve malzemeleri için devletin üzerine ne düşüyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ormanspor’un yakaladığı bu başarının sürbilmesi içinde üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

***

Yıllarca aynı sektörde beraber koşturduğumuz beraber ter akıtıp beraber kafa patlattığımız Ormanspor Genel Menajeri İlker Cömert’e daha büyük iş düşüyor. Yakalanan başarının tesadüf olmadığını istenirse hedeflere ulaşmanın kolay olduğunu destekleyen herkese anlatacak. Değim yerinde ise “Ormanspor için nefes alacak, onun için yaşayacak.”    İngiltere'nin güney sahilinde yer alan, emeklilerin ve yabancı dil eğitimi için gelen öğrencilerin yaşadığı bu küçük kasabanın nacizane takımı Bournemouth, 117 yıllık tarihinde ilk kez nasıl Premier Lig'e yükseldiyse Ormanspor’da bunu başarabilir. 'The Cherries (Kirazlar)' lakaplı bu kasaba takımının son yıllarda yaptıklarını ayakta alkışlayıp, bir de şapka çıkarmak lazım. Yedi yılda Bournemouth'ın yaşadıkları adeta bataklıktan aydınlığa çıkmanın hikayesi. Böyle başarı hikayelerinden biri de Muğla’da Muğla Ormanspor tarafından yazılsın.

Bu haber toplam 509 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.