Kulislerde Yangın Sıcağı

Kulislerde Yangın Sıcağı
Siyasi partilerin aday belirleme yöntemleri ve adayları üzerinde her geçen dakika yeni gelişmeler oluyor. CHP ve MHP mevcut listeleriyle seçime gireceklerini...

Siyasi partilerin aday belirleme yöntemleri ve adayları üzerinde her geçen dakika yeni gelişmeler oluyor. CHP ve MHP mevcut listeleriyle seçime gireceklerini belirtirken AK Parti milletvekili aday adayları başvurularını almaya başladı.

***

Önceki gün AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci yaptığı basın açıklamasıyla aday adaylığı için başvuruların  başladığını açıkladı. Başvuruların başlamasının hemen ardından AK Parti kulisleri iyice ısınmaya başladı. Hatta değim yerindeyse kulislerde dolaşan isimler Ağustos sıcağını gölgede bıraktı. “Kulislerde yangın sıcağı” İlk başvuru yapan Emniyet kökenli neredeyse her seçim döneminin değişmeyen adaylarından Bekir Tavas’tan geldi. 7 haziran seçimlerinde aday adayı olan 34 kişinin aday olmasının beklendiği süreçte sürpriz aday adayları da boy göstermeye başladı. Yıllardır Muğla’da otomotiv ve turizm alanında hizmet veren Abdurahim Tuna milletvekili aday adayı olarak başvurdu.

***

7 Haziran seçimlerinde listenin altıncı sırasında yer alan Yelda Erol Gökcan, Veteriner Hekim Yusuf Kayacık, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Muğla siyasetinin önemli isimlerinden geçmiş dönemlerde ANAP il başkanlığı görevi yapan Zübeyda Fellehoğlu, önceki dönem milletvekili adayı Hayati Nizamoğlu, Elvan Göçer, önceki dönem milletvekilleri Seyfi Terzibaşıoğlu, Yüksel Özden, Ali Boğa’da yakın çevreleriyle istişareler ederek 3 Eylül Perşembe akşamına kadar aday olmaları bekleniyor.

***

AK Partide ki bir başka sürpriz isim ise Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci. Yakın çevresinden sızan bilgilere göre “Görev yapma zamanımız geldi. Ben zor seçimlerin adayıyım.” Dediği öne sürülüyor. Girdiği belediye başkanlığı seçiminde de AK Parti’nin merkez ilçesinde ki tek belediye başkanı olarak seçilmiş ama belediye başkanı olarak alınan oyun meclis için alınan oydan fazla olmasıyla dikkat çekmişti.

***

Kapanan beldelerden Turgut Belediye Başkanı Salih Özen’in de parti tabanında destek ziyaretlerinde bulunduğu aradığı desteği bulması durumunda adaylık başvurusunda bulunacağı da kulislerden sızan bilgiler arasında.

***

17 ocak 2015 tarihinde yapılan İl Başkanlığı Konsersinde aday olan milli görüşün Muğla’da ki en eski temsilcilerinden Şadi Pirci’nin de son dönemde ilçeler bazında ziyaretlerini  sürdürdüğü ve yakın çevresine, “Muğla’nın ve partinin bizim gibi adaylara ihtiyacı var şimdiden çalışmalara başlayın” talimatı verdiği yine kulislerden dışarı çıkan bilgiler arasında.

***

Geçtiğimiz seçimlerde listede yer almasına rağmen sahada çok fazla görünmeyen Yavuz Demir’in aday olması beklenmezken, Milas bölgesinden mevcut milletvekili Hasan Kökten’in yanı sıra, Rüştü Yiğitkaya, Ali Doğan Serçek ve Av. Bülent Demir kulislerde ençok ismi geçen adaylar arasında. Kadın adaylardan ise yine çok büyük sürpriz beklenmiyor. Önceki dönem milletvekili adayları Yeşim Avcı, Elvan Göçer ve Yelda Erol Gökcan’nın yanı sıra kadın kollarında aktif görev üstlenen yöneticilerinde isimleri dolaşıyor. İl Kadın Kolları Başkanı Armağan Erol listenin başını çekiyor.

***

AK Parti kurucuları ise ilk il başkanı Eczacı Yavuz Ercan’ı milletvekili adayı olarak görmek istiyor bunun için dirsek temaslarına bile başlandı.  Geçtiğimiz yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Prof.Dr. Mansur Harmandar ve Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tuğay’ın isimleri ise kulislere düşen diğer isimler arasında. Kulislerin en büyük sürpriz ismi ise Avukat Hasan Yüzbaşıoğlu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından kendi ofisinde ziyaret edilen Yüzbaşıoğlu siyasetten uzak kaldığını belirtmesine rağmen yakın çevresine “bu kez iş bize düşecek gibi görünüyor hazırlıklı olun” dediği de kulaklara geliyor.

***

AK Parti İl Başkanlığı yürütme Kurulu yazımı hazırladığım şu dakikalarda devam ediyor orada görüşülecek konular arasında en yoğun geçecek başlık ise milletvekilleri aday adayları olacak gibi görünüyor.

Aslında Muğla’da isim çok ama ön plana çıkan yok şimdilik. Bekleyip göreceğiz her seçim öncesi Muğla’da bulunan siyasi otoritelerin ve teşkilatların beklentilerini ters düz eden AK Parti Genel Merkezi bu kez ne yapacak.

Bu haber toplam 545 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.