KÜLTÜR EVİNE YOĞUN İLGİ

KÜLTÜR EVİNE YOĞUN İLGİ
Menteşe Belediyesi Kültür Evi, 8 aylık dönemde 135 bin ziyaretçinin akınına uğradı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe’nin tarih...

Menteşe Belediyesi Kültür Evi, 8 aylık dönemde 135 bin ziyaretçinin akınına uğradı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe’nin tarih ve kültür kenti olduğunu belirterek, “Turizm sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Menteşe Belediyesi olarak Kültür Turizmi ile bu farkındalığı yaratmaya çalışıyoruz. İlçemize gelen ziyaretçiler, tarihi yapılarımızda adeta zaman içerisinde yolculuk yapıyorlar” dedi. Yapımı 1800’lü yıllara dayanan ve dönemin Rum Ustalarından Kostanti oğlu Filvari’nin baş ustalığında tamamlanan tarihi Kültür Evi (Şerefliler Evi) şimdilerde kültür turizmine hizmet ediyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarihi yapının 1999 yılında Muğla Belediyesi tarafından kamulaştırılıp restore edildiğini belirterek, “Menteşe olarak kültür turizmi konusunda önemli bir potansiyele sahibiz. İlçemiz Kültür varlıkları açısından çok zengin bir kent. Kent Merkezi, sivil mimarinin en güzel örneklerini barındırıyor. Tarihi Kültür Evi’de bu yapılarımızdan bir tanesi.

Yapımı 1800’lü yıllara dayanan, mülkiyeti o yıllarda Şerefliler Ailesine ait olan bu evimiz şimdilerde Kültür Turizmine hizmet ediyor. Her gün yüzlerce ziyaretçisini ağırlayan evimizde, yöresel lezzetlerimiz de mevcut” dedi.

Başkan Gümüş, 8 aylık dönemde 135 bin yerli ve yabancı turistin Kültür Evi’ni ziyaret ettiğini belirterek, “Geçmişteki değerlerimizi geleceğe taşımamız, gerekiyor. Kimliğimizi koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak, çok önemli. Restore edilerek, işlevsellik kazanan Kültür Evimize gelen ziyaretçiler hem tarihi evimizi geziyor, hem de yöresel lezzetlerimizi tadabiliyorlar. Eve girdiğiniz zaman o dönemde burada yaşamış Şerefliler Ailesinin ve dönemin anılarına şahit oluyor, adeta zamanda yolculuk yapıyorsunuz. Gerek ülkemizin, gerekse dünyanın birçok yerinden gelen ziyaretçilerin buradan mutlu ayrılmaları bizleri de ayrıca sevindiriyor.

Kültür Turizminde farkındalık yaratmayı ve bölgeye gelen ziyaretçi sayısını artırmayı amaçladıklarını anlatan Gümüş, “Kentin var olan değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak, tanıtımını sağlamak ve turizm potansiyellerini istenen noktaya getirmek için birçok önemli projeye imza atıyoruz. Bu anlamda ilçemizde Kültür Evlerinin çoğalmasıyla alternatif turizminin yaygınlaşacağına inanıyorum” dedi.

Tur rehberlerinin eşliğinde ilçemize gelen 25 kişilik turist kafilesi tarihi eve hayran kalırken, ev içerisindeki tarihi eserleri de titizlikle incelediler. Menteşe’ye turist kafilesi ile beraber gelen Belçikalı aile “Menteşe’ye ilk defa geliyoruz. Evlerinize hayran kaldık. Bu evlerde sanki geçmişe yolculuk yapıyoruz. Seneye tekrar gelmeyi düşünüyorum. Belçika’ya dönünce ilk işim arkadaşlarımıza burayı anlatmak” dedi.

Bu haber toplam 563 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.