Kültür Yolu’na Yerinde İnceleme

Kültür Yolu’na Yerinde İnceleme
Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri, Milas’ın kültür turizminden daha geniş pay alabilmesi amacıyla hazırlanan “Kültür Yolu”...

Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri, Milas’ın kültür turizminden daha geniş pay alabilmesi amacıyla hazırlanan “Kültür Yolu” projesini yerinde inceledi.

Eylül ayı toplantısı kapsamında Milas’ı ziyaret eden kurul üyeleri, Milas Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) arkeolog üyesi İsmail Ernur Öztekin’den bilgi aldı.

Ön toplantıya Milas Belediye Başkanvekili Zeynep Mat, Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Kurul Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl ve bazı meclis üyeleri katıldı.

Kurul üyelerine “Milas Kültür Yolu” projesine ilişkin sunum yapan Öztekin, Baltalı Kapı, Çölloğlu Hanı, Arasta ve Hekatomnos Anıt Mezarı’nı da kapsayan projenin ilçe için son derece önemli olduğuna değindi.

Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun desteğini her zaman hissettiklerini aktaran Öztekin, Muğla Valiliğine uygulama yardımı için başvuruların yapıldığını belirtti. Ayrıca Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’yle Balavca Deresi’nin ıslahı ve çevre düzenlemesi amacıyla bir proje yarışması hazırlandığını da sözlerine ekleyen Öztekin, “Milas Kültür Yolu, Çöllüoğlu Hanı, Balavca Deresi düzenlemesi, Arasta uygulamasına ilişkin düzenlemeler konusunda sizlerin görüşlerini ve önerilerini almak istiyoruz. Kurulumuzun desteğini her zaman yanımızda hissettik ve görüşleri önemsiyoruz” diye konuştu.

Buradaki ön toplantının ardından Kızıl’ın yanı sıra Kurul Başkan Yardımcısı Şehir Planlamacısı Ayşegül Dinçer, Şehir Planlamacısı Abdullah Adak, Mimar Pakize Ünaldı, Mimar Saime Kökçü, Sanat Tarihçisi Semih Eren ve hukukçu Hüseyin Kerimoğlu’dan oluşan üyeler, Baltalı Kapı, Hekatomnos Anıt Mezarı, Çöllüoğlu Hanı, Arasta Park ve Balavca Deresi’nde incelemelerde bulundu. Hasan Telli

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.