Kültür yolunda ilk yürüyüş

Kültür yolunda ilk yürüyüş
Muğla’da deniz ve güneş turizminin yanı sıra kültür turizmine yer verilmeye başlandı. Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Çaybükü Köyünde Muğla...

Muğla’da deniz ve güneş turizminin yanı sıra kültür turizmine yer verilmeye başlandı. Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Çaybükü Köyünde Muğla Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ‘kültür yolu’ turizmin hizmetine girdi.6 kmuzunluğundaki kültür yolunda ilk yürüyüşü Muğla Valisi Fatih Şahin ve bürokratlar gerçekleştirdi.

Ormancı türküsünün yaşandığı yer

Ormancı Türküsüne konu olan Çaybükü Köyünde bulunan Belen Kahvesinden başlayan kültür yolu Belen Değirmeni, Gökdere mevkisindeki Ağlayan Kayalar, Stratonikeia antik kentine bağlı Panamara dini merkezi, Hacı Şükrü Evi, Siyami Bey Camisi ve Türbesi, Bozüyük Han Yeri, Aplangeç Köprüsü, Rum Değirmeni, Pınarbaşı ve 800 yıllık çınar, Meyistan Seyir Tepesi ve Külbarajı’nı kapsıyor. Ayrıca Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferine çıkarken Bozüyük beldesinde otağını kurduğu Hanyeri bulunuyor.

İlk kez bürokratlar yürüdü

Belen Kahvesinden başlayan kültür yolu yerli ve yabancı turistlerin hizmetine başladı. Tarihi çeşmelerin ve doğal güzelliklerin bulunduğu kültür yolunda ilk yürüyüş gerçekleştirildi. Kültür yolunda ilk olarak Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamiz Özer, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Bozyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel ve diğer bürokratlar yürüdü.

Muğla Valisi Fatih Şahin “ Kültür turizmine büyük önem veriyoruz.30 kmolan kültür yolunun6 kmsini tamamladık. 6 km’lik kültür yolu için yaklaşık 100 bin lira harcandı.30 kmlik kültür yolu tam anlamıyla tamamlandığı zaman Stratonikeia ve lagina antik kentlerini de kapsayacak. Muğla’da sadece deniz ve kum turizminin yanı sıra kültür turizmini de geliştirmek istiyoruz. Hedefimiz Muğla’da 4 mevsim turizm yapmak ve turizmi 12 aya yaymak” dedi.

Bu haber toplam 481 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.