Kur’ana El Basmışlar

Kur’ana El Basmışlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Marmaris’te suikast girişiminde bulunan komutanların operasyonu gizli tutmak için Kur’ana el bastıkları ortaya çıktı. Tümgeneral,...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Marmaris’te suikast girişiminde bulunan komutanların operasyonu gizli tutmak için Kur’ana el bastıkları ortaya çıktı. Tümgeneral, Sönmezateş, Binbaşı Seymen, Binbaşı Berber ve Astsubay Kuzu darbe girişimiyle ilgili hiç kimseye bir şey söylemeyeceklerine dair Kur’an Kerim’e el basmışlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırı timini oluşturan Binbaşı Şükrü Seymen ve 11 darbeci askerin sorguları devam ediyor. 

37 Kişiden 25’i Tutuklandı

15 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması ülke genelinde darbe girişiminde bulunmuştu. Aynı gece 37 kişilik suikast timi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenlemişti. Düzenlenen operasyonlarda 36 kişi yakalanarak gözaltına alınmış 1 kişi kaçmıştı. Yakalanan darbeci askerlerden 25’i çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari olan bir darbeci askerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

11 Kişinin Sorgusu Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele silahlı saldırı düzenleyen 11 darbeci askerin sorgusu terörle mücadele polisleri tarafında alınmaya devam ediyor. 11 darbeci asker arasında suikast timini FETÖ’ye bağlı askerlerden kuran Binbaşı Şükrü Seymen’de bulunuyor. Binbaşı Şükrü Seymen’in özel bir ekip tarafından sorgulandığı öğrenildi.

Yemin Etmişler

Darbeci komutanların darbe girişiminden önce operasyonu gizli tutmak için Kur’ana al bastıkları ortaya çıktı. Tümgeneral, Gökhan Sönmezateş, Binbaşı Şükrü Seymen, Binbaşı Taner Berber ve Astsubay Zemeriya Kuzu’nun darbe girişimiyle ilgili hiç kimseye bir şey söylemeyeceklerine dair Kur’an Kerim’e el basmışlar. Astsubay Selman Çetinkaya’nın basına sızan ifadesinde “Bize silahlı kuvvetlerin yönetime el koyduğu söylendi. Cumhurbaşkanını Marmaris’e almaya gideceğiz denildi. Bende Şükrü Kuzu ve Taner Berber’in yanına gittim. Abi bana niye söylemediniz dedim. Bana söyleyemezdik. Kuran’a el basıp yemin ettirdiler” dediği öğrenildi.

Mustafa İnci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.