Küreci'den Muğla'ya Müjde

Küreci'den Muğla'ya Müjde
Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, Muğla için İş Kur kanalı ile 37 milyon lira ek ödenek çıkarttıkları açıklarken, ek ödeneğin istihdama...

Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, Muğla için İş Kur kanalı ile 37 milyon lira ek ödenek çıkarttıkları açıklarken, ek ödeneğin istihdama yönelik kullanılacağını açıkladı. Öğretmenevi’nde Muğla basını ile bir araya gelen AK Parti İl Başkanı Küreci, Muğla’da yapımı devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Küreci, girişimleri sonucu Orman Bölge Müdürlüğü’nde çalışan mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 3 ay uzatıldığını ve çeşitli kurumlarda çalıştırılacak işçiler için İş-Kur üzerinden ek ödenek çıkarttıklarını söyledi. 

37 MİLYON EK ÖDENEK

Mevsimlik işçilerin çalışma süresinin uzatılması ve yeni istihdam alanlarının sağlanması için İş-Kur üzerinden çıkarılan ödeneğin toplam 37 milyon 821 bin liraya ulaştığını kaydeden Küreci, “Muğla ormanlarımızla yoğrulmuş bir memleket. Ve burada da ciddi anlamda da orman işçilerimiz var. Geçici orman işçilerimizin 6 aylık süreleri yakın zamanda doldu. Biz Orman Bakanlığı ve İş-Kur ile görüşmemiz sonucunda ek ödenek talebinde bulunarak bu işçilerin görev süresinin 3 ay daha uzatılmasını talep ettik. Bu talebimiz kabul edildi. 9 aylık bin 200 orman işçisini istihdam edilmesi için 16 milyon 527 bin 600 liralık ek ödenek aldık. Bunun yanında 9 aylık 700 kişinin il genelinde Milli Eğitim, Müftülük ve Valilik’te istihdam edilmek üzere 9 milyon 282 bin liralık bir ödenek daha aldık. Dün itibari ayrıca İş-Kur Genel Müdürümüz, bakanlarımız ve milletvekillerimizle beraber yoğun çabalarımızla 8 aylık süreç için Muğla’da istihdam edilecek bin 100 kamu ve kuruluşlarda çalıştırılacak işçiler içinde bir ek ödenek aldık. Bunun tutarda 12 milyon lira civarındadır. Sadece İş-Kur üzerinden Muğla’ya Ak Parti’nin girişimleri ile 37 milyon 821 bin liralık ödenek getirtirdik. Bunun açılımı Muğlalı vatandaşlarımızın genç kardeşlerimizin buralardaki yapacakları istihdam otomatikman hem bu ödeneğin esnaflarımıza ve Muğla genelinde harcanması anlamına geliyor. Bunu biz çok önemsiyoruz. Bu en kısa zamanda İş-Kur üzerinden vatandaşlarımız müracaatları ile hayata geçirilecek bir projedir” dedi.

MENTEŞE’YE MUĞLA ARENA STADYUMU

Konuşmasında Menteşe İlçesi’ne Muğla’ya yakışan bir Arena Stadyumu’nun kazandırılması için çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Küreci, “Muğla Arena Stadyumu çalışmalarına start veriyoruz. Muğla’ya yakışır stadyum için alt yapı çalışmaları başlamıştır. Bu anlamda yıllardır Muğlaspor maçlarında olsun, resmi bayramlarda olsun mevcut stadyuma gittiğimizde halini görüyorduk. Herkes bu stadyumun Muğla’ya yakışmadığını söylüyordu. Vekillerimizle birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda yeni stadyum kararını aldırdık. Muğla Arena Stadyumunun yapılması için Menteşe Ortaköy’de mülkiyeti hazineye ait İl Müdürlüğü tahsisli imar planında spor alanı olarak yaklaşık 20 dönüm arazi tahsisi ile Diregeme yolunda mülkiyeti Orman Bakanlığı’na ait yaklaşık 70 dönüm arazinin ön tahsisi İl Müdürlüğü’ne yapıldı. Mevcut alanın spor alanı olarak tescil edilmesi beklenmektedir. Muğla Arena’nın nereye yapılması noktasında mevcut yerler var ama bunu Muğla halkına sormayı ve stadyumu bu bölgeye yapmayı istiyoruz. Ama şu anda bu stadyum için en uygun alan Dirgeme yolu üzeri. Yine de son kararı anket yolu ile halkımız verecek” dedi.

Bu haber toplam 519 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.