Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kutlu Doğum Haftası Kutlandı
Sinan BoyacıKurşunlu Camii Meydanı’nda “İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım” temasıyla gerçekleştirilen etkinlik Kuran-ı Kerim tilaveti...

Sinan Boyacı

Kurşunlu Camii Meydanı’nda “İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım” temasıyla gerçekleştirilen etkinlik Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda Muğla Mehter Bandosu, ilahi, istiklal marşı ve kaside okundu. Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak yaptığı konuşmada, İslam’ın kelime anlamın barış olduğunu söyledi. Koçak, konuşmasına şöyle devam etti.” Bizleri yaratan ve yaşatan, hayat veren ilahiyat veren sayısız nimetler bahşeden, Yüce dininin müntesibini kılan ve bizleri rahmet elçisine ümmet eden ve kutlu doğumuna kavuşturan, bu meydanda buluşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun. Cenabı Allah bizleri dini üzerine daim Sırat-ı Müstakim’inde kaim eylesin. Bu cennet vatanımızda huzur ve mutluluk içerisinde birlik ve beraberlik ruhuyla yaşamayı nefsimize, neslimize, cümlemize nasip eylesin” dedi.

Koçar, 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası’nın olduğunu ifade eden Koçak, “1989 yılından bu yana Yüce Peygamberimizin doğum günü olan 20 Nisan tarihini içerisine alan haftayı Diyanet İşleri Başkanlığı’mız Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaktadır. Ama biz biliyoruz ki bu necip millet tarih boyunca Hz. Peygamber Aleyhisselam’ın doğum gününü, mevlit kandilini bir bayram neşesiyle kutlamıştı. 1445. Yıldönümünü hafta olarak kutluyoruz. Bir farkındalık oluşturabilir miyiz, o Yüce Peygamberin evrensel mesajından bir tanesini öne çıkarmak suretiyle sosyal yaşantımıza, aile hayatımıza, komşuluk ilişkilerimize ve bir gemide yolculuk yapan insanlar gibi aynı ülkede yaşayan insanlar olarak hepimiz birbirimize karşı o rahmet elçisinin muştularından istifade edebilir miyiz diye düşünüyoruz. Bunun içinde 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması Hz. Peygamber Aleyhisselam ve birlikte yaşama ahlakı, birlikte yaşama hukuku olarak belirlenmiştir” dedi.

Bu haber toplam 780 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.