KUZU KUZU CEZAEVİNE GİTTİ

KUZU KUZU CEZAEVİNE GİTTİ
MUSTAFA İNCİ -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırgan İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı olan Paşa...

MUSTAFA İNCİ -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırgan İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı olan Paşa lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu Savcılıkta verdiği ifadesinde “ Fetullah Gülen Cemaatiyle 2007 yılının başlarında tanıştım. Ordu içerisindeki astsubaylarla ilgili bilgi verdim.Bana iş yerinde çok sivrilme göze batma ve rengini belli etme dediler. Üs dışındaki bir kişiyle belli aralıklar zamanında yüz yüze görüşüyordum. Bu kişi benden bilgiler alıyordu. Bazen benim bazen de onun evinde buluşuyorduk”d edi.

Darbeci Kuzu “15 Temmuz akşamı üs komutanı Ramazan Elmas, beni ve Taner Berber’i çağırdı. Tümgeneral Gökhan Sönmezateş’in bir operasyona katılacağını ve kendisine destek vermemiz gerektiğini söyledi. MAK timi için 50 kişilik malzeme hazırlandığını söylediler. Bizlere gökyüzünden çekilmiş bir fotoğraf gösterdi. Fotoğrafta işaretlen bir otel vardı. Bize burada PKK’nın üst düzey bir sorumlusu var. Onu alıp geleceğimizi söyledi” dedi.

Kuzu ifadesinde “Gönkan Paşa (Gökhan Sönmezateş) İstanbul’dan gelecek olan ekip işi biliyor. Gelecek olan ekibe destek vereceksiniz dedi. Bir süre sonra içerisinde 14 kişinin olduğu helikopter geldi. Hepsi kamuflaj giymişti. Gelen ekibin üzerinde teçhizat yoktu. Helikopterden inen Şükrü Binbaşı gelen ekibe teçhizatları alın emrini verdi. Helikoptere binildiğinde bir sorun yaşındı. Küçük bir tartışma çıktı. Tümgeneral Gökhan Sönmezateş time ‘ Ben Genelkurmay Başkanı adına buradayım. Cumhurbaşkanını alıp geleceksiniz’ diye bağırdı.

Çiğli İmamı Kuzu "Şükrü Binbaşı, 'helikopterin biri havada kalacak atış edilirse karşılık verecek' dedi. Helikopter yaklaşık 100 metre mesafaye indi. Duvarların arkasına saklanarak otele girdik.Bir anda çatışma çıktı. Bizi yönlendiren Mehmet Üstteğmen'di. Şükrü Binbaşı 'roket atıyorum' dedi. Ancak taarruz tipi el bombası attığını gördüm. En önde Şükrü Binbaşı, İsmail Yüzbaşı, Mustafa Serdar Yüzbaşı vardı. Hepsi maskeliydi. Antre gibi bir yer vardı. Oranın camını kırıp el bombası attılar. Yanımızdakiler bize 'boş durmayın sağa sola ateş edin' diyorlardı. İçerdekilerini süründürerek yanımıza getirdiler, hatta birinin başının yanında ateş ettiler. Şükrü Binbaşı 'Girin içeri ne kadar silah varsa alın gelin' dedi. Bir uzunlu namlulu silahla birkaç tabanca ve gece görüşlü dürbün aldık. Yerdeki polislerin para ve cüzdanlarını da aldı. Arazide aldığımız paranın bin 500 lira civarında olduğunu gördük. Şükrü Binbaşı 'Daha sonra helalleşiriz, ölenlere de dua edin' dedi. Sahilden yan otelin duvarından atladıktan sonra ormana girdik"dedi.

Kuzu “İsmail Yüzbaşı'nın mola yerinde "Buradaki herkes hizmet hareketinden mi?" diye sorduğunu ve kimsenin itiraz etmediğini söyleyen Kuzu, "Tahminim herkes hizmet hareketindeydi. İsmail Yüzbaşı ve Şükrü Binbaşı 'eğer yakalanırsak bizi öldürürler. her ne şekilde olursa olsun hayatta kalmalıyız. Ormanda kaldığımız zamanda ihtiyaçlarımızı ormandaki meyvelerle karşıladık. Sürekli yüksek gerilim hatlarını takip ederek yerleşim yerlerine ulaşmaya çalışıyorduk" dedi.

Zekeriya Kuzu ile Hava Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat ve Hava Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bu haber toplam 1419 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.