Mahkeme Kararını Açıkladı: Dev AVM çöküşün eşiğinde

Mahkeme Kararını Açıkladı: Dev AVM çöküşün eşiğinde
İstanbul, Ankara ve Türkiye'nin birçok şehrinde binlerce mağazaya ev sahipliği yapan Forum AVM'ler iflasın eşiğinde! Milyonlarca dolarlık borç batağında yüzen 9 AVM'de toplam 1500'den fazla dükkan var. Aralarında Marmara Forum ve Forum İstanbul'un da bulunduğu AVM'ler için mahkeme 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.

Halk TV'nin haberine göre, Ekonomik kriz nedeniyle zor durumda olan Forum AVM Grubu, geçtiğimiz aylarda konkordato başvurusunda bulunmuştu. 600 milyon euronun üzerinde borcu olan şirket, borçlarını ödeyemeyince alacaklı bankalar harekete geçti. Bankalar, mahkemeye sunulan savunmada AVM'lerin mali durumunun düzeltilemeyeceğini ve kesin mühletin reddedilmesi gerektiğini savundu.

Ancak mahkeme, farklı bir karara vardı. Geçmiş duruşmalarda atanan konkordato komiser heyetinin hazırladığı raporu dikkate alan mahkeme, AVM'lere bir yıllık süre tanıdı. Bu süre zarfında AVM'lerin borçlarını yeniden yapılandırmaları ve mali durumlarını düzeltmeleri gerekiyor.

Mahkemenin bu kararı AVM'ler için son bir umut ışığı olabilir. Bir yıl içinde gerekli adımları atamazlarsa iflas kaçınılmaz hale gelecek.

Forum AVM'lerin önümüzdeki 1 yıl içinde ne gibi adımlar atacağı ve bu süreci başarıyla tamamlayıp tamamlayamayacakları merak konusu.

Kaynak:Halk TV

Bu haber toplam 448 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.