Marmaris Bördübet tekrar yeşeriyor

Marmaris Bördübet tekrar yeşeriyor
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, Marmaris Bördübet bölgesinde 21 Haziran 2022 de çıkan ve söndürülen yanık sahasında yapılan çalışmaları paylaştı.

Marmaris yangının birinci yılında yanan ormanlar, ağaçlandırma çalışmaları sonrası küllerinden doğuyor.

Marmaris orman yangınında geçtiğimiz yıl yanan alanlar tekrar yeşeriyor. Marmaris Bördübet bölgesinde 21 Haziran 2022 de bir kundaklama sonucu çıkan ve şiddetli rüzgârın etkisiyle hızla büyüyerek geniş bir alana yayılan, karadan ve havadan yapılan yoğun çalışmaların ardından söndürülen orman yangınının üzerinden bir yıl geçti.f-oeenmxoaeygsv.jpg

4 bin 392 hektar alanın zarar gördüğü yangın sonrası Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bölgede çalışmalarına başladı. Bördübet ve Değirmenyanı bölgesindeki yanık sahalar üretim çalışmaları kapsamında yanan ağaçlardan hızla temizlendi. İlk fidanlar 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında toprakla buluşturuldu. Bölgede yanan alanların geri kalan kısmında doğal ve suni gençleştirme yöntemi uygulandı.

f-oeenww4aatbrs.jpgMarmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, Marmaris Bördübet bölgesinde yanan alanlarda yapılan çalışmaları sosyal medya hesabından paylaştı. Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Ormanları İlmek ilmek işliyoruz. Marmaris Bördübet yanık sahasında yeterli sayı ve kalitede Tohum ağacı bulunmayan Doğal olarak gençleştirilmesi mümkün olmayan sahalarda yaptığımız teraslar.”

f-oeenlxmaaoj2n.jpg

f-oeenmwiaalzoj.jpg

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum