MARMARİS ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANI AYYILDIZ: “YAPMIŞ OLDUĞUMUZ PAYLAŞIMLAR İLE KENDİ AYAĞIMIZA SIKIYORUZ”

MARMARİS ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANI AYYILDIZ:  “YAPMIŞ OLDUĞUMUZ PAYLAŞIMLAR İLE KENDİ AYAĞIMIZA SIKIYORUZ”
Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, Marmaris’te 4 gün boyunca yaşanan orman yangını sürecinde endişe yaratan sosyal medya paylaşımlarına tepki göstererek, “Yangın yeni bitti ama esnaflarımızın konaklama mekânlarında şimdiden sayısız iptaller var. Sanki Marmaris’te hayat durdu gibi lanse ediliyor. Son üç yıldır zaten ekonomik ve psikolojik anlamda çok kötü günler geçirdik. Yapmış olduğumuz bu paylaşımlar ile tabiri caiz ise, kendi ayağımıza sıkıyoruz” dedi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran Salı günü akşam saatlerinde başlayan orman yangını 24 Haziran Cuma günü akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Tüm ekiplerin canla başla ‘Yeşil Vatan’ için mücadele ettiği yangında yaklaşık 4 bin 500 hektar alan zarar gördü.

Marmaris yangın felaketi yaşarken, sosyal medya da manipüle edici yapılan paylaşımlar esnafların tepkisine neden oldu.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, sosyal medya hesabından önemli ve dikkat çekici açıklama yaptı. Ayyıldız, sosyal medya hesaplarında korku, panik ve endişe yaratan paylaşımlara tepki göstererek, “Son üç yıldır zaten ekonomik ve psikolojik anlamda çok kötü günler geçirdik. Yapmış olduğumuz bu paylaşımlar ile tabiri caiz ise, kendi ayağımıza sıkıyoruz” dedi.

Ayyıldız, “Orman yangını sürecinde sosyal medya paylaşımlarına tepki göstererek, “Yangın yeni bitti ama esnaflarımızın konaklama mekânlarında şimdiden sayısız iptaller var. Sanki Marmaris’te hayat durdu gibi lanse ediliyor. Marmaris turizm şehri. Yaşamış olduğumuz olumsuzlukları daha iyi yönetmeliyiz” açıklamasını yaptı.

“KENDİ AYAĞIMIZA SIKMAYI ÇOK SEVİYORUZ”

Ayyıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yangının ilk çıktığı andan itibaren 'Marmaris yanıyor’ , ‘Marmaris yandı bitti kül oldu’,  ‘Ormanlarımız kalmadı’ gibi birçok olumsuz anlaşılabilecek paylaşımların sosyal medya üzerinden yapıldığını gördük. Yangın yeni bitti ama esnaflarımızın konaklama mekanlarında şimdiden sayısız iptaller var ! Marmaris’i takip eden potansiyel misafirler bu paylaşımlara bakarak sanki Marmaris’te hayat durdu, kimse sokağa çıkamıyor, her yer yanıyor, hayat tamamen durdu gibi olumsuz görüşlere sahip oluyor.”

“MARMARİS BİR TURİZM ŞEHRİDİR”

“Yaşamış olduğumuz olumsuzlukları daha iyi yönetmeliyiz” diyen Mehmet Ayyıldız, “Unutmayalım ki hepimiz turizm gelirleriyle evimize ekmek götürüyoruz. ‘Yangın oldu’, 'Marmaris yandı bitti orman kalmadı’ , ‘Marmaris’i sel aldı her yeri su bastı’ , ‘Dolu yağdı’  şöyle oldu, böyle oldu gibi var olan olumsuzlukları sosyal medyada olması gerektiğinden fazla hatta abartılı olarak paylaşırsak güzel Marmaris’imize yerli veya yabancı kimse gelmeyecek ya da çok az misafirimiz gelecek. Örneğin, ‘Marmaris’te yangın var ama Marmaris’in şu bölgesinde ve belirli alanlarda ilerliyor yangın şuanda, hayat devam ediyor. Maalesef sadece bu bölgedeki ormanlarımız yanıyor’ gibi bir paylaşım yapılabilseydik, her şey çok daha farklı anlaşılabilirdi” ifadelerine yer verdi.

“OLUMSUZLUKLARI DOĞRU YÖNETEMEZSEK MUTLU GÜNLERE ULAŞAMAYIZ”

Ayyıldız, “Son üç yıldır zaten ekonomik ve psikolojik anlamda çok kötü günler geçirdik. Yapmış olduğumuz bu paylaşımlar ile tabiri caiz ise, Kendi ayağımıza sıkıyoruz. Böyle paylaşımlar yaparsak güzel Marmaris’imize kimse tatil için gelmez. Ağırlıklı geçim kaynağımız turizm gelirleriyle oluşmakta. Turizmde çalışan binlerce insan var ve onların bu kazandığı paralar ile hayatını devam ettiren yine binlerce aile bireyleri var. Tam bir umut doğdu 2022 yaz sezonu ile yaralarımızı bir nebze bile olsa kapatmaya çalışacağız derken yaşamış olduğumuz belirli süreli olumsuzlukları doğru yönetemediğimizden görebileceğimiz mutlu günlere maalesef ulaşamama durumu meydana gelebilir” dedi.

“TURİZM SEKTÖRÜ HAVADAKİ NEMDEN BİLE OLUMSUZ ETKİLENİR”

Turizm sektörünün havadaki nemden bile olumsuz etkilenebilen bir sektör olduğunu söyleyen Mehmet Ayyıldız, “Daha dikkatli adımlar atmalıyız. Anlık yanlış kararlar alıp, kendimizin veya başkalarının istemeden de olsa ekmeği ile oynamamalıyız” dedi.

 

Bu haber toplam 1419 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.