Başkan Ünlü “Marmaris Bu Acıları Daha Önce Yaşadı”

Başkan Ünlü “Marmaris Bu Acıları Daha Önce Yaşadı”
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, sosyal medya üzerinden yayınladığı bir video mesajla vatandaşlara orman yangınlarına karşı dikkatli olmaları yönünde önemli uyarılarda bulundu.

Ülkenin pek çok bölgesinde çıkan yangınların endişe verici boyutlara ulaştığını ifade eden Başkan Ünlü, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların yangın riskini artırdığına dikkat çekerek, tüm yurttaşları daha fazla duyarlılığa davet etti.
“Marmaris Bu Acıları Daha Önce Yaşadı”
Mesajını, 29 Temmuz 2021’de büyük yangının etkilediği İçmeler Mahallesi’nden paylaşan Başkan Acar Ünlü, o dönem yaşanan acıları hatırlatarak şu sözleri dile getirdi:
“Sekiz gün boyunca süren ve ormanlarımızı küle çeviren yangında, Marmaris halkı olarak büyük bir dayanışma gösterdik. Alevlere karşı hep birlikte mücadele ettik. Ancak her yıl benzer acılar ülkemizin farklı köşelerinde tekrar yaşanıyor. Şu an Türkiye’nin birçok bölgesinde devam eden yangınları kaygıyla takip ediyor, doğamız ve yurttaşlarımız için derin endişe duyuyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yangınların bir an önce sona ermesini diliyorum.”
“Daha Fazla Dikkat ve Sorumluluk Gerekli”
“Marmaris’i seven ve doğanın sunduğu güzellikleri birlikte paylaşan tüm sakinlerimize sesleniyorum” diyen Ünlü, yaz aylarının en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı:
“Yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgar, orman yangını riskini ciddi şekilde artırmakta. Bu nedenle; ormanlık alanlarda kesinlikle ateş yakılmamalı, cam ve şişe gibi yangın riski taşıyan atıklar doğaya bırakılmamalı, sigara izmaritleri yerlere atılmamalı ve herhangi bir şüpheli durum görüldüğünde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi aranmalıdır.”
“Yeşil Vatan İçin Hayatlarını Verenleri Unutmadık”
Konuşmasının sonunda Marmaris yangınlarında hayatını kaybeden Görkem Hasdemir ve Şahin Akdemir’i anan Başkan Ünlü, “Yeşil vatan için can veren tüm kahramanları rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.