Atatürk'ün Marmaris'e Gelişinin 90'ıncı Yıl Dönümü Kutlandı

Atatürk'ün Marmaris'e Gelişinin 90'ıncı Yıl Dönümü Kutlandı
Mustafa Kemal Atatürk'ün Marmaris'e gelişinin 90. yıl dönümü, düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Marmaris’in ‘onur günü’ olarak kabul edilen 23 Şubat 1935 tarihi, Atatürk’ün Ege vapuruyla şehre gelişinin 90. yıl dönümünde büyük bir coşkuyla anıldı. Tören, Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirildi ve Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, siyasi parti, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katılım sağladı.

Kutlamalar, Atatürk’ün anısına çelenk sunumuyla başladı. Aksaz Deniz Üssü Bandosu eşliğinde saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Marmaris Ortaokulu Müdür Yardımcısı Özge Tütüncü'nün günün anlamına dair yaptığı konuşmanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye gelişinin temsili canlandırıldı.

Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle süslenmiş yelkenli tekne ve Sahil Güvenlik botları, sirenler eşliğinde törenin finalini yaptı.

A W398484 02

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 180 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.