Marmaris Ahiler Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden 2 Yılda 500 Milyon TL’lik Destek ve Taşınmaz Yatırımı

Marmaris Ahiler Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden 2 Yılda 500 Milyon TL’lik Destek ve Taşınmaz Yatırımı
Marmaris’te esnafın finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla yaklaşık iki yıl önce kurulan Marmaris Ahiler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, kısa sürede bölge ekonomisine önemli katkılar sunmayı başardı. Kooperatif Başkanı Mehmet Ayyıldız önderliğinde yürütülen çalışmalarla, iki yılda 500 milyon TL’nin üzerinde kredi Marmaris esnafının kullanımına sunuldu.

Piyasanın Yarısı Oranında Faiz Avantajı
Kooperatifin, piyasa şartlarına kıyasla yaklaşık %50 daha düşük faiz oranlarıyla finansman sağladığı belirtildi. Esnafa sunulan kredi seçenekleri kapsamında;
Ticari kredi kullanımında 1 milyon TL’ye,
Ticari araç, makine ve tesisat yatırımlarında ise 2 milyon 500 bin TL’ye kadar kredi desteği sağlanıyor.
Esnafın uygun maliyetli finansmana erişiminin bölge ekonomisine doğrudan katkı sunduğunu vurgulayan Ayyıldız, kooperatifin Marmaris’te kısa sürede güçlü bir ekonomik aktör haline geldiğini söyledi.
Kısa Sürede Taşınmaz Satın Alındı
Marmaris Ahiler Kooperatifi, bölgede uzun süredir faaliyet gösteren birçok kooperatifin yapamadığı bir başarıya da imza attı. Kooperatif, kurumsal yapısını güçlendirmek amacıyla kısa zamanda kooperatif adına bir taşınmaz satın aldı. Bu yatırımın, kooperatifin sürdürülebilir ve kalıcı bir hizmet altyapısı oluşturmasına olanak sağlayacağı ifade edildi.
Ayyıldız: “Asıl olan esnafımıza hizmettir”
Hem Kooperatif Başkanı hem de Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı olan Mehmet Ayyıldız, yaptığı açıklamada esnafa hizmet etmeyi temel amaç edindiklerini belirterek şunları söyledi:
“Bugüne kadar elimden geldiğince esnaflarımıza hizmet ve değer katmaya çalıştım. Bundan sonraki dönemde de Marmaris esnafına yeni hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Bizim için asil olan hizmettir.”
Kooperatifin önümüzdeki dönemde yeni finansman modelleri ve destek mekanizmalarıyla Marmaris esnafına katkı sunmayı sürdüreceği bildirildi.

Bu haber toplam 34 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.