Marmaris Belediyesi Seralarıyla Milyonluk Tasarruf Sağladı
16
Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, dört ayrı serada yıl boyunca üretim gerçekleştiriliyor. Bir yıl içinde 175 bin adet mevsimlik çiçek ve 155 bin adet çalı bitkisi üretilerek parklar, caddeler, kavşaklar ve refüjler renklendirildi.
26
Dört Mevsim Üretim Devam Ediyor
Armutalan, Beldibi, İçmeler ve Makine Araç Parkı’nda bulunan seralarda mevsime uygun bitkiler yetiştiriliyor. Süs lahanası, portakal nergisi ve açelya gibi mevsimlik bitkilerin yanı sıra lantana, begonvil, papatya, ateş dikeni, zakkum, şeflera ve Japon gülü gibi çok sayıda bitki türü belediye personeli tarafından özenle üretildi.
36
Seralarda görev yapan çalışanlar, Marmaris’i daha da güzelleştirmek için yıl boyunca üretime devam ettiklerini belirterek, kentin yeşil dokusuna katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
46
540 Yeşil Alan, 210 Park Belediye Üretimiyle Süslendi
Park ve Bahçeler Müdürü Ali Erdil, ilçedeki 540 yeşil alan ve 210 çocuk parkında kullanılan bitkilerin büyük bölümünün belediye seralarında yetiştirildiğini vurguladı. Erdil, “Marmaris’i daha da güzelleştirmek için üretmeye devam ediyoruz. Seralarımızda yetiştirdiğimiz bitkilerle ilçemizi süslüyor, aynı zamanda belediyemize yılda yaklaşık 23 milyon lira tasarruf sağlıyoruz” dedi.
56
Belediyenin üretim odaklı yaklaşımı sayesinde hem maliyetlerin düşürüldüğü hem de kentin estetik görünümünün güçlendirildiği ifade edildi.
66
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.